Autó-motor

Az amerikaiaknak kártérítést kell fizetniük az oroszoknak

A 25 éves orosz autóversenyző, Nyikita Mazepin 2020 decemberében többéves szerződést kötött a Haas F1-es csapattal

Az amerikai székhelyű Forma–1-es Haas csapatnak kártérítést kell fizetnie az oroszországi Uralkali nagy műtrágyavállalattal kötött szerződés felbontásáért, és vissza kell adnia a versenyautót – közölte az orosz vállalat sajtószolgálata csütörtökön a TASZSZ hírügynökségnek adott nyilatkozatában, amelyről az Oroszhirek.hu is írt.

Az amerikaiaknak kártérítést kell fizetniük az oroszoknak
Tiltakozásul Ukrajna megtámadása ellen az eddig az orosz zászló színeiben, fehér-kék-pirosban pompázó Forma–1-es Haas csapat a versenyautóit átfestette fehérre
Fotó: A Haas F1-es csapat X-oldala

„Az Uralkali reméli, hogy a Haas követi a bíróság döntését, és határidőre visszaadja a versenyautót, valamint a lehető leghamarabb teljesíti az esedékes kifizetéseket” – közölte a vállalat sajtószolgálata.

Az Uralkali már elküldött egy levelet a Haasnak, amelyben kikötötte a 2021-es FIA F1-es szezon FIA Grands Prix-jén szereplő versenyautó átadásának részleteit, és az átadás határidejét július 13-ra tűzték ki.

Az Uralkali és a Haas közötti, a szponzori szerződés felbontásával kapcsolatos vitát 2024 júniusában a választottbíróság elbírálta, és arra kötelezte az amerikai csapatot, hogy június 13-i határidővel haladéktalanul fizesse vissza az orosz cégnek a fel nem használt előleg összegét, a kamatokat és az illetékeket.

2022. február 5-én a Haas bejelentette, hogy felbontotta szerződését Nyikita Mazepin orosz versenyzővel. Az amerikai székhelyű csapat emellett az ukrajnai konfliktusra hivatkozva felbontotta címszponzori szerződését az orosz Uralkali nevű, nagy műtrágyagyártó vállalattal.

A 25 éves orosz autóversenyző, Nyikita Mazepin 2020 decemberében többéves szerződést kötött a Haas F1-es csapattal, és ezzel ő lett a negyedik orosz versenyző, aki a világ legrangosabb autóversenyzői sorozatában, az FIA Formula–1-ben versenyzett.

Kapcsolódó írásaink