Autó-motor

Győzelem és harmadik hely Kiss Norbert vasárnapi mérlege Zolderben

A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a címvédő és ötszörös Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb Zolderben rendezett fordulóján.

Győzelem és harmadik hely Kiss Norbert vasárnapi mérlege Zolderben
Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője idén eddig 11 futamon diadalmaskodott
Fotó: Facebook/Révész Racing

A 39 éves szombathelyi pilóta a szombatihoz hasonlóan a vasárnapi időmérő edzésen is magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát, a pole pozíciót pedig a tőle már megszokott módon váltotta sikerre a nap első és a hétvége harmadik futamán.

A folyatásban, a részben fordított rajtrácsos vasárnapi második viadalon Kiss a nyolcadik helyről startolva hamar feljött harmadiknak, onnan azonban nem tudott előrébb lépni a leintésig. Az idei szezonban ez volt az első alkalom, amikor nem a magyar címvédőt intették le elsőként egy versenyen, az ezt megelőző 11 futamon kivétel nélkül Kiss diadalmaskodott.

A hatodik Eb-címéért versengő Kiss így is növelte az előnyét az összetett pontversenyben, melyet 178 ponttal vezet, megelőzve a németek hatszoros Európa-bajnok versenyzőjét, Jochen Hahnt (130 pont), valamint a harmadik helyen álló, háromszoros Eb-győztes spanyol Antonio Albacetét (98 pont).

A gyorsasági kamion Eb július közepén, a Nürburgringen folytatódik.

Kapcsolódó írásaink