Autó-motor

Hackertámadás érte a Ferrarit

Váltságdíjat követelnek az autógyártótól a támadók

Bár az ügyfelek adatainak a kiszivárogtatásával fenyegetőznek a támadók, a Ferrari inkább tájékoztatta az ügyfeleit egy közelmúltban történt kiberbiztonsági incidensről, és nem fizet a zsarolóknak - írja a vg.hu.

Hackertámadás érte a Ferrarit
Nem fizet a zsarolóknak
Fotó: NorthFoto

Illetéktelenek férhettek hozzá a Ferrari informatikai rendszereihez – a biztonsági incidensről egy tájékoztatóban értesítette az ügyfeleit az olasz luxusautógyártó.

A Ferrari szerint a támadók hozzáférhettek a cég hálózatához, és váltságdíjat követelnek, hogy ne szivárogtassák ki az onnan kinyert ügyféladatokat – írja a Bleeping Computer.

A cég rögtön vizsgálatot indított az ügyben, és ehhez egy vezető kiberbiztonsági vállalattal is együttműködnek, de a hatóságoknak is jelentették az esetet. A Ferrari elmondása szerint a szivárgás során olyan ügyféladatok kerülhettek ki, mint nevek, lakcímek, e-mail-címek és telefonszámok.

Arra vonatkozóan eddig nem találtak bizonyítékokat, hogy fizetési információkhoz – például bankkártyaszámokhoz – hozzáfértek volna az illetéktelen behatolók.

Hozzátették: megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket, és az eset nincs hatással a cég működésére. A zsarolóknak nem fognak fizetni, mivel az elmondásuk szerint csak támogatná őket a további tevékenységükben.

Kapcsolódó írásaink