Ajánló

Sorompóba kell lépni a nemzetek Európájáért folytatott küzdelemben

Akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, kivétel nélkül mind bevándorláspártiak

Orbán Viktor: Utasítsuk el a globalizmus ideológiáját és támogassuk a hazafiság kultúráját – Hiszünk az erős családokban, ünnepeljük a hőseinket és szeretjük a hazánkat

Nem akarunk és nem fogunk lemondani hazánkról semmiféle birodalom vagy globális kormányzás kedvéért – szögezte le a Terror Házánál elmondott ünnepi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint az ötvenhatos szabadságharcosok az örök magyar hősiesség képviselői voltak.
terrorházaEurópa a nemzetek hazája – hangsúlyozta a miniszterelnök a Terror Házánál megjelent tízezres tömeg előtt (Fotó: Hegedüs Róbert)
Szinte minden forradalmunk és szabadságharcunk negatív eredménnyel zárult, de ebből valahogy végül pozitív végeredmény lett, megmaradás, haza és szabadság – mondta az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a Terror Háza Múzeumnál tízezres tömeg előtt elmondott ünnepi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő felidézte, 1955-ben, amikor a szovjetek kivonultak Ausztriá­ból, mi már tíz éve éltünk szovjet megszállás alatt, a megfélemlítés, az önkény, a szovjet világ logikája szabta meg az életünk rendjét. Mindenki érezte, ha ez így megy tovább, a kommunista barbárság nyomása alatt szétesik és atomjaira bomlik az a keresztény magyar kultúra, amelyet ezer év alatt teremtettek az egymást követő nemzedékek – tette hozzá. Az ötvenhatos szabadságharcosok észszerű döntést hoztak. A szovjetek kivonultak Ausztriából, a magyar kommunisták egymást „bicskázták”, a szabad nyugati világ pedig buzdított minket és segítséget ígért. Egyik oldalon a biztos enyészet reménytelensége, a másikon a többé vissza nem térő utolsó lehetőség állt – jellemezte az akkori helyzetet a miniszterelnök. Meg kellett próbálni és meg is tették, úgy, ahogy azt csak mi magyarok tudjuk, halált megvető bátorsággal, teljes egységben és tiszta szívvel – tette hozzá.

Úgy fogalmazott, bár mi magyarok tudunk a legjobban keseregni, a legszebben panaszkodni, közben itt állunk, ezeregyszáz évvel a honfoglalás és ezer évvel a keresztény magyar állam alapítása után, Európa egyik legrégebbi nemzeteként, túlélve megszállókat és megszállásokat – mutatott rá Orbán Viktor. Szerinte a magyarok megmaradásának okai között ott kell lennie az örök magyar hősiességnek, amelynek képviselői azok a pesti srácok, akik semmit nem kaptak a hazájuktól, de amikor megjelent az első fénysugár, hogy Magyarország szabad lehet, tudták, mit kellett tenniük.

Amikor pedig a szovjet megszállás után visszaszereztük a szabadságunkat, azt gondoltunk, hazatértünk, újra elfoglalhatjuk helyünket Európában, a szabad nemzetek családjában – folytatta a miniszterelnök. Álmunkban sem képzeltük volna, hogy az európai népek és mi magyarok újra rég nem látott erőpróba elé kerülünk, hogy Európát nem külső katonai fenyegetés, orosz vagy amerikai törekvések, hanem saját maga sodorja veszélybe – tette hozzá. Nem gondoltuk volna azt sem, hogy mások akarják megmondani nekünk, kikkel éljünk együtt a saját hazánkban és hogy koholmányok alapján nekitámadnak hazánknak vagy Lengyelországnak. „Európa más, mint a többi kontinens, Európa a nemzetek hazája, és nem olvasztótégely” – húzta alá a miniszterelnök.

Európát nem az öntudatos nemzetek, hanem a birodalomépítési vágyak vitték tévutakra, ez a kísértés újra és újra beveszi magát az európai hatalmasok lelkébe. Brüsszelben újra birodalmi indulókat játszanak, de ma nem fegyverekkel hódítanak. „Brüsszelből soha sem hódítottak, onnan csak gyarmatokat igazgattak. Mi azonban nem voltunk sem gyarmat, sem gyarmattartó, nem vettük el senkinek a hazáját, éppen ezért nem fogjuk odaadni másnak sem a miénket” – jelentette ki.

Brüsszelt ma azok uralják, akik a szabad nemzetek szövetsége helyére európai birodalmat kívánnak, ők pedig kivétel nélkül mind bevándorláspártiak – szögezte le Orbán. Szándékosan nem védték meg Európát az illegális migránsok tömegeitől, pedig hozzánk hasonlóan erre ők is képesek lettek volna. Nem a képesség hiány­zott, hanem az akarat – szögezte le Orbán. Ők a migrációt esélynek és lehetőségnek látják, hogy egy multikulturális, kevert népességű birodalommal váltsák fel a nemzetállamok Európai Unióját. „Nemzetállamok nélküli Európa, nemzeti gyökereitől elszakított elit, szövetség a multinacionális erőcsoportokkal, koalíció a pénzügyi spekulánsokkal. Ez lenne Soros György paradicsoma” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az európai parlamenti választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere. „Az európai népeknek jövőt kell választaniuk és mi magyarok sem maradhatunk csöndben. Sorompóba kell hát lépni, és elő kell hívni azokat, akik a nemzetek Európájában hisznek” – szögezte le. Arra szólított fel, hogy válasszuk a függetlenséget és a nemzetek együttműködését a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben. Utasítsuk el a globalizmus ideológiáját és támogassuk a hazafiság kultúráját – buzdított.

A kárpátaljai magyarok érde­keiért a világon sehol nem tiltakoztak, csak Magyarországon, ezt köszönjük – mondta beszédében Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, aki szerint a kommunista, fasiszta hatalomgyakorlás eszközei napjainkban is kísértenek, különösen Ukrajnában. Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója pedig azt hangsúlyozta, a szabadságot és a nemzeti függetlenséget nem adják ingyen és nem adják örökbérletbe. Minden nap meg kell küzdenünk érte.