Ajánló

Oroszország fontos mezőgazdasági partnerünk

Vállalati befektetések

Magyarország mezőgazdasága számára kiemelten fontos partner Oroszország – mondta Nagy István agrárminiszter a Dimitrij Ny. Patrusev mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszélésen Moszkvában.

 Tárcánk egyik célkitűzése az embargó feloldásáig az embargó által nem érintett termékek exportjának fellendítése – emelte ki. Hangsúlyozta, a magyar mezőgazdasági vállalatok nem hagyták el az orosz piacot 2017-ben sem, sőt, bővítették oroszországi jelenlétüket. Az idei év során további magyar vállalatok befektetéseinek és projektjeinek megvalósulására lehet számítani. Kiemelte, hogy Oroszország importkiváltási programjához kapcsolódva Magyarország nyitott a közös vállalatok alapítására, főként a mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiai transzferre és know-how átadására fókuszálva. A tárcavezető nagy lehetőséget lát az együttműködésre a tejfeldolgozás területén is a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet részvételével, hiszen a tejfeldolgozás az orosz fél számára kiemelkedő ágazat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom