Ajánló

Kitálalt Botkáékról a Szeviép volt vezérigazgatója

Ujhelyi tagadja a házfelújításról szóló vádat

Ujhelyi István segített abban, hogy bekerüljenek az M43-as autópályát építő konzorciumba, amit azzal háláltak meg, hogy harminc–negyvenmillió forintból felújították a szocialista politikus szőregi házát – mondta egy lapinterjúban Baranyi Sándor, a Szeviép egykori vezérigazgatója. A politikus karaktergyilkosságot emleget, s perrel fenyegetőzik.

Botka és Ujhelyi 20190320
Botka és Ujhelyi a parlamentben 2009-ben. Kis szívességek kora (Fotó: Hegedüs Róbert)

A semmiből előkerült, Botka László és Ujhelyi István által preferált spanyol cég, amely az M43-as autópálya építésének fővállalkozója volt, politikai faló volt – jelentette ki Baranyi Sándor, a Szeviép Zrt. egykori vezérigazgatója a Delmagyar.hu hírportálnak adott interjúban. A volt Szeviép-vezér szerint abban az időben egy ekkora beruházásnál csak az lehetett fővállalkozó, akinek voltak politikai kapcsolatai, ahová pénzt csorgatott vissza. A spanyolokat Ujhelyi István és Botka László hozta az országba – tette hozzá.

A csődbűntett miatt első fokon hat év börtönbüntetésre ítélt vállalkozó a Szeviép csődjét azzal magyarázta, hogy 2009-re Magyarország pénzügyi értelemben kiszáradt, és az akkori baloldali kormányzat a hiánycél teljesítése érdekében akadályozta a teljesítési igazolások befogadását, az uniós pénzek kifizetését. A közúti forgalom már régen használta az M43-as vásárhelyi körforgalmát, azonban az állam még ekkor sem igazolta le az itt elvégzett pótmunkákat, de közben a mi alvállalkozóink már ellenünk tüntettek – idézte fel a volt vezérigazgató. Arról is beszélt, a szocialista Ujhelyi István segítségét úgy hálálták meg, hogy finanszírozták a szőregi házának a felújítását, ami körülbelül harminc–negyvenmillió forintba kerülhetett. Részleteket azonban nem árult el arról, hogy a kis szívességet, amit az MSZP jelenlegi európai parlamenti képviselőjének tettek, Ujhelyi István kérte-e, vagy ők ajánlották fel neki. Annyi azonban kiderült az interjúból, hogy volt erre egy kapcsolattartó, aki tárgyalt a képviselővel.

Ujhelyi Istvánt írásban kerestük meg, hogy reagáljon a vádakra, a politikus hivatalvezetője útján jelezte: álláspontját a közösségi oldalán tette közzé. Ebben Ujhelyi arról ír, hogy a „hatalom célkeresztjébe került” és „megkezdődött a karaktergyilkosság” vele szemben. Hozzátette, a Szeviép egyik tulajdonosa hazugságokat állít róla. „A Szeviépnek semmi köze sincs a szőregi házam felújításához. Ha bárki ezzel kapcsolatban további valótlanságokat állít és közléseket tesz, attól kénytelen leszek bíróság előtt elégtételt venni” – írja Ujhelyi. Botka Lászlót is megkerestük kérdéseinkkel, ám ő lapzártánkig nem válaszolt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom