Ajánló

Kijózanító pofon a norvég együttestől

Kézilabda. A várakozástól elmaradva szerepelt a magyar férfiválogatott, így elúszott az olimpiai selejtező lehetősége

Súlyos, kilencgólos (35–26) vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott Norvégiától az utolsó középdöntős mérkőzésen a világbajnokságon, csoportjában végül csak ötödik lett Herningben. Így nem játszhat az olimpiai selejtezőt jelentő hetedik helyezésért.

Elkezdődött a matekóra a középdöntő utolsó fordulója előtt, csapatunkból mindenki arra kereste a megoldást, hogy a magyar válogatott hogyan végezhetne csoportjában a negyedik helyen. A nehéz számtanleckét csapatunk elsősorban saját magának köszönheti, mert a korábbi hét mérkőzéséből a világbajnokságon csak hármat nyert meg, döntetlent játszott Egyiptommal, így egy pontot vihetett a középdöntőbe.

A helyzetünket tovább nehezítette, hogy a norvégoknak a svédek legyőzésével megmaradt az esélyük az elődöntőbe jutásra. A norvég–magyar ütközet előtt Egyiptom hét góllal, 30–23-ra legyőzte Tunéziát, ami azt jelentette, hogy pontszámban beérte csapatunkat. Így a negyedik helyezést a gólarány dönthette el, ami azt jelentette, hogy legfeljebb négy góllal kaphatunk ki a vb-ezüstérmes Norvégiától. Ez a különbség már a 15. percben kialakult a két válogatott között, sajnos nem a mi javunkra. Pedig a másodszor a csapathoz visszatért Balogh Zsolt remek góljaival csapatunk jól kezdett, többször vezetett is. Azonban elég volt néhány eladott labda, rossz bejátszás, pontatlan lövés, Jördalék szigorúan büntettek, s a 21. percben már öt góllal vezettek. Lékaiék azonban nem törtek meg, a félidőben a norvégok 16–13-ra vezettek.

A folytatásban Christensen állt a norvégok kapujába, aki szenzációsan védett (55 százalék) míg a túloldalon a 22 százalékos Miklert váltó Székely is alig találkozott a labdával. De nemcsak a gyenge kapusteljesítmény miatt növelték előnyüket a norvégok, a támadásaink hatékonysága is jelentősen csökkent, a szélsőjátékunk a nullával volt egyenlő, így a 42. percben kialakult a tízgólos különbség (26–16). Az egész tornán remekül játszó Balogh és Lékai még egyszer hátára vette a csapatot, azonban hiába dobták elöl a gólokat, ha a norvégok a gyenge védekezés miatt sorra válaszoltak, így 35–26-os vereség lett a vége. Így csapatunk a 10. helyen végzett a világbajnokságon.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom