Ajánló

Karácsony Gergely, az elfoglalt vezető

A Fővárosi Közgyűlés csupán öt ülésén vett részt teljes egészében, ugyanennyiről távol maradt, a többi tizenegyről pedig idő előtt lelépett a zuglói polgármester

A jelek szerint egyre többen kezdik megelégelni, hogy Karácsony Gergely polgármesternek mintha fontosabb lenne az országos politikai karrierjének egyengetése, mint az általa vezetett Zugló.

Karácsony Gergely 20181219
Karácsony a passzivitás bajnokaként akar a főváros élére kerülni (Fotó: Ficsor Márton)

Ismert, Jelen Tamás, a Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltje nemrég lapunknak úgy nyilatkozott: Karácsony a ködös, jól hangzó ígéreteken kívül semmit nem mutatott fel négy év alatt. Most pedig Kovács Balázs fideszes önkormányzati képviselő kért kimutatást a Fővárosi Önkormányzattól arra vonatkozóan, hogy a Párbeszéd (P) politikusa milyen intenzitással képviseli a több mint százhúszezer lakosú városrész érdekeit a Fővárosi Közgyűlésben.

A lapunk által megismert adatsor alapján az MSZP–P korábbi közös miniszterelnök-jelöltje tavaly és idén összesen csupán öt ülésen vett részt teljes egészében, ugyanennyiről távol maradt, a többi tizenegyről pedig jócskán idő előtt lelépett.

Kovács a Karácsonynak írt levelében ennek kapcsán úgy fogalmazott: „A részvétel és a passzivitás tekintetében Ön messze kiemelkedik negatív értelemben a Közgyűlés tagjai köréből. Még az április 8-i parlamenti választás kampányára sem hivatkozhat, mivel épp erre való tekintettel február 21-e és április 25-e között egyáltalán nem volt közgyűlés.” A képviselő végeredményben arra jutott, hogy a testület munkájában Karácsony legalább két éve gyakorlatilag nem vett részt.

A nemrég a franciaországi demonstrációk mintájára sárga láthatósági mellényt is öltő politikus hamarosan újabb elfoglaltságot találhat magának, részt vesz ugyanis a szocialisták által kezdeményezett ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson, amelyen az MSZP-s Horváth Csaba és Puzsér Róbert lehetnek az ellenfelei. Már ha végül tényleg sor kerül a vetélkedésre. Ugyanakkor Karácsony annak lehetőségét sem zárta ki korábban, hogy vezetné az MSZP–P EP-választási listáját, igaz, ennek feltételeként egy nyilatkozatában lényegében arra utalt, hogy ismét indulhasson a zuglói polgármesteri székért, amit a szocialisták nagyon zokon vettek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom