Ajánló

Halász Bence harmadik

Atlétika. Spanyol színekben szerzett bronzérmet gyaloglásban az esélyes Takács Júlia

Halász Bence harmadik lett kalapácsvetésben a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.

Magyar szempontból nagyon balszerencsésen kezdődött a berlini Európa-bajnokság második napja, amelynek délelőttjén, az egyre nagyobb forróságban a gyaloglók – még leírni is sok – ötven kilométeren versenyeztek.A tavalyi világbajnokságon meglepetésre hatodik Helebrandt Máté még a táv felénél is az élmezőnyben gyalogolt, amikor egy frissítő állomásnál az egyik versenyzőtársa eldobott egy vizes palackot, amire Helebrandt rálépett, elesett, s kifordult a bokája. Még megpróbálta folytatni a versenyt, de fájdalmai miatt fel kellett adnia.

Felrobbanok a méregtől! – kommentálta az esetet Spiriev Attila, a magyar szövetség sportigazgatója az MTI-nek. – Helebrandt kirobbanó formában volt, remekül mozgott, az élmezőnyben végezhetett volna. A 36 fős mezőny másik magyarja, Venyercsán Bence a 12. helyen ért célba 3:58:25 órás új utánpótlás országos csúccsal. A számot a 23 éves ukrán Marian Zakalnickij nyerte, megelőzve az olimpiai és világbajnok Matej Tothot, akinek az Eb-arany továbbra is hiányzik gyűjteményéből.

Tizenkilenc atlétanő is vállalkozott félszáz kilométerre, köztük Torma Anett, akit szabálytalan gyaloglás miatt a kizártak. A magyar, de spanyol színekben versenyző Takács Júlia, aki a legjobb idővel érkezett Berlinbe, bronzérmet szerzett. A 400 m-es gátfutás középdöntőjében a Koroknai fivérek, egyaránt egyéni csúcsot futva, ötödikek lettek futamukban. Tibor 49,24-es, Máté 49,77-es idővel.

Férfi diszkoszvetőink már a selejtezőben elbuktak, mert meg sem közelítették egyéni legjobbjukat. A 23 éves Szikszai Róbert 61,66 méteres dobással a 15. lett. A 39 éves Kővágó Zoltán még a 60 métert sem dobta túl, pedig 62,19 méterrel már döntőbe lehetett kerülni. Nem vigasz számunkra, hogy a világbajnok lengyel Piort Malachowski vagy az olimpiai bajnok Christoph Harting érvényes kísérlet nélkül búcsúzott.

Az esti döntőknek viszont volt magyar résztvevője: a szombathelyi Dobó SE új reménysége, a kalapácsvető Halász Bence. Elsőre nagyon megnyugtató eredményt ért el, 77,15 métert dobott, amivel a harmadik helyre került az első sorozat végére. Két rontott kísérlet után két jót dobott, ötödikre a legnagyobbat összes dobása közül, 77,36-ot.A két lengyel, Nowicki és Fajdek mögött végül bronzérmes lett, egyetlen sorozat után sem állt rosszabb helyen harmadiknál.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom