Ajánló

Elkocsikázott az ellenzék

Hiteltelen és abszurd koalíció formálódik, a kormányellenes pártok a pénz és a hatalom megszerzése érdekében mindenre képesek a Fidesz szerint

Úgy látszik, az ellenzéknek ennyi mondanivalója van Magyarország jelenlegi helyzetéről, jövőjéről és az előttünk álló EP-választásokról – így kommentálta lapunknak Hollik István kormányszóvivő az ellenzéki pártoknak az idei első parlamenti ülésnapon tanúsított viselkedését.

ellenzek
Színvonal. Bangóné, Kunhalmi, Harangozó Tamás és Varju László (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Úgy látszik, az ellenzéknek ennyi mondanivalója van Magyarország jelenlegi helyzetéről, jövőjéről és az előttünk álló EP-választásokról – fogalmazott lapunknak Hollik István. A kormányszóvivő hozzátette, reménykednek benne, hogy az ellenzéki    pártok nem fogják megtámadni és szembeköpni a magyar családokat azzal, hogy nem szavazzák meg a családvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvényjavaslatokat.

A Magyar Suzuki Zrt. ugyancsak reagált a megmozdulásra. Közölték: nem tervezik a túlórák számának növelését. Tegnap egyébként az Országgyűlés mentelmi bizottsága további ellenzéki képviselők esetében is helyben hagyta Kövér László korábban kirótt büntetését, utóbbit a házelnök a képviselők munka törvénykönyve túlóra-szabályozást érintő módosításának decemberi tárgyalásakor tanúsított magatartása miatt javasolta. Az ülés előtt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó helyesírási hibás táblát tartott fel. Kunhalmi később annyit mondott, hibázott.


Újabb jobbikosokat kaptak zsidózáson

A kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt, és zsidózó vicceken nevetett Jakab Péter jobbikos politikus több, most előkerült videófelvétel tanúsága szerint – közölte a Hír TV. Az immár az összellenzék egyik szócsöveként funkcionáló képviselő pár napja kérte ki magának, hogy az Echo TV-ben Jákobnak nevezték, amivel szerinte – Auschwitzban elhunyt dédapjára utalva – lezsidózták. A csatorna bocsánatot kért. Jakab korábban nem volt ilyen érzékeny az antiszemita kijelentésekre. A politikus egy 2010-es miskolci lakossági fórumon Pörzse Sándor zsidózó viccén nevet, egy másik felvétel szerint Jakab maga is tett antiszemita kijelentéseket a börtönviszonyok kapcsán. Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni – fejtegette. A Fidesz-frakció szóvivője szerint az egyik náci helyett egy másik nácit küld a Jobbik a parlamentbe. Halász János annak kapcsán beszélt erről, hogy a mandátumáról zsidózásért lemondott Szávay István helyére Bencsik János került, aki nemcsak megvédte a korábban zsidók listázását felvető Gyöngyösi Mártont, sőt maga is listázott amerikai zsidó állampolgárokat. Halász szerint a Jobbik csak addig volt bent a Házban, amíg megszavazták a számukra kedvező döntéseket
(VT)


Röviden

Adják vissza mandátumukat azok, akik szerint értelmetlen a parlamenti munka, vagy nem vesznek részt abban – szólítottak fel a Mi Hazánk Mozgalom független országgyűlési képviselői. Dúró Dóra arról beszélt: a kizárólag az utcán politizáláshoz elég aktivistának lenni.

Felmentette a Ház az LMP-s Demeter Mártát a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki tisztségéből és tagságából, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal megállapította, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A szocialisták és a jobbikosok nem is ellenségek, ami a romagyilkosságok idején még csak gyanú volt – jelentette ki Farkas Félix roma szószóló.

Bencsik János mellett letette a parlamenti esküt a KDNP-s Hollik István és a jobbikos Csányi Tamás is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom