Ajánló

Brüsszel elősegítené a bevándorlást

Migrációkutató Intézet: Az elmúlt évek választásain a muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálta

A migrációpárti politikusok elfoglalták az európai intézményeket a magyar kormány szerint, amely újabb tájékoztató kampányt indított.

A kormány szerint Brüsszel továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást, amiről a magyar embereknek tudniuk kell, ezért indítottak újabb tájékoztatókampányt – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Kovács Zoltán az MTI szerint elmondta, a migráció támogatását célzó tervek továbbra is ott vannak a brüsszeli fiókokban, és olyan döntések születnek a háttérben, amelyek ezek megvalósítását célozzák.Az államtitkár szerint az elmúlt években a migrációpárti politika és politikusok elfoglalták az európai intézményeket, és az NGO-kkal kiegészülve mindent megtesznek azért, hogy megvalósítsák a migrációt elősegítő terveiket. Teszik ezt annak ellenére, hogy egyre többen képviselik azt az álláspontot Európában, hogy a migrációt meg kell állítani – jegyezte meg.

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) tegnap egyébként támogatta, hogy az unió menekültügyi alapjának 2020 utáni költségvetése nagyobb hangsúllyal válaszoljon a migrációs kihívásokra. A képviselők leszögezték, az alapnak hozzá kell járulnia a legális migráció szabályainak kialakításához is.

A napokban a Euronews Szijjártó Péterrel készített interjút, amelyben az Egyesült Királyságban élő „magyar migránsokról” kérdezték a külügyminisztert. Szijjártó a riporternek válaszolva közölte, nem tud arról, hogy 400 ezer magyar illegális migránsként vonult volna az Egyesült Királyság területén, figyelmen kívül hagyva a törvényeket, ugyanis az ő országában, elmondása szerint, ez történt.

A Migrációkutató Intézet friss tanulmánya szerint pedig brit, francia és belga adatok alapján az elmúlt évek meghatározó választásain a muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálta. Az intézet közölte, a politikai aktivitást vállaló muszlimok többsége szintén a baloldali pártok sorait erősíti. Ez szemben áll a progresszív pártok szekuláris értékrendjével, hiszen az erősen vallásos muszlim politikusok többsége progresszív pártokban politizál – tették hozzá.

Az Öt Csillag Mozgalom olasz kormánypárt 52 ezer szavazójának 59,05 százaléka egy internetes szavazáson nemet mondott arra, hogy bíróság elé állítsák Matteo Salvini belügyminisztert, aki tavaly augusztusban megtiltotta, hogy az olasz parti őrség migránsokat tegyen partra az országban. Az olasz parlament tegnap szintén elutasította az eljárás elindítását.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom