Ajánló

„A kormány nem a bevándorlás, a családvédelem pártján áll”

Több mint ötszázmilliárd forinttal támogatná Brüsszel a migrációt segítő szervezeteket, és megbüntetné a nem bevándorláspárti országokat – ezt a Fidesz–KDNP elutasítja

Az EP-választás tétje többek között az, hogy azok a pártok és vezetők legyenek többségben az Euró­pai Unióban, akik nem akarnak migrációt, és nem támogatják a Soros-féle elképzeléseket – hangsúlyozta Kocsis Máté a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén tartott tájékoztatón.

Kocsis-Máté
Kocsis Máté: Brüsszel továbbra is bevándorlókontinenssé változtatná Európát (Fotó: Bodnár Patrícia)

A brüsszeli bürokraták asztalai tele vannak olyan tervekkel, amelyek a Soros-tervnek megfele­lően bevándorlókontinenssé akarják tenni Európát – jelentette ki tegnap a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban. Kocsis Máté jelezte, a tanácskozás kiemelt témája volt, hogy mit akar Brüsszel, így a képviselőcsoportok tájékoztatást kaptak a kormánytól, illetve a kormánypártok európai parlamenti (EP) képviselőitől a bevándorlással kapcsolatos tervek ügyében.

Rámutatott, a kötelező kvóta terve és a határvédelem jogának gyengítése továbbra is napirenden van, összhangban Soros György korábban ismertetett állásfoglalásával, amely szerint a cél a menekültek védelme és a nemzeti határok lebontása. Tervezik a migránsvízum bevezetését is, amely „biankó meghívó” a bevándorlók számára, továbbá hogy a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatását háromszorosára emelik. Mint mondta, csaknem 570 milliárd forintnyi támogatást akar adni Brüsszel az olyan szervezetek számára, amelyek szervezik és támogatják a bevándorlást. Megjegyezte azt is, hogy napirenden van a gazdasági migráció legalizálása és a nem bevándorláspárti országok megbüntetése is, amely terveket a frakciószövetség elutasítja.

Kocsis Máté jelezte, nagyobb hangsúlyt kellene fektetni nemzeti határaink, kultúránk és szokásaink védelmére. „Egyenrangú nemzetek együttműködésén alapuló Európában szeretnénk élni” – szögezte le. Szerinte az EP-választásnak az is tétje, hogy azok a pártok és vezetők legyenek többségben az Európai Unióban, akik nem akarnak migrációt, nem bevándorláspártiak, és nem támogatják a Soros-féle elképzeléseket. Lapunk kérdésére jelezte: mint minden kampányban, most is aktívak lesznek, így országjárásra fognak indulni, hogy felkeressék a választókat.

A tanácskozáson a képviselők megtárgyalták a családvédelmi akciótervvel kapcsolatos parlamenti feladatokat is. A frakciószövetség arra kérte a kormányt, hogy ezeket a javaslatokat mielőbb nyújtsa be az Országgyűlésnek, ezzel is segítve a gyermekvállalás mellett elkötelezett családokat.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: a családvédelmi akcióterv nemcsak a családok helyzetét teszi könnyebbé, hanem a demográfiai helyzetet is javítja. Hozzátette, vannak Európában olyanok, akik másképp gondolkodnak, akik a demográfiai problémákra a bevándorlással válaszolnának. „Mi azonban nem a bevándorlás, hanem a családvédelem pártján vagyunk” – szögezte le.

Kérdésre válaszolva Kocsis Máté jelezte, számítanak arra, hogy az ellenzék folytatja azt a magatartást, amit a decemberi parlamenti ülésen tanúsított. „Nem hagyjuk magunkat provokálni, mi az ország kormányzásával, a gyermekvállalást segítő intézkedésekkel szeretnénk foglalkozni” – mondta. Azzal kapcsolatban, hogy a Századvég szerint szigorítani kellene az Országgyűlésben a fegyelmi renden, a frakcióvezető azt mondta, a szigorítás pártján áll, és méltatlan volt az ellenzéki képviselők viselkedése, az ezzel járó következményeket pedig vállalni kell. Nem zárta ki, hogy még ebben az évben foglalkoznak ezzel a kérdéssel.

További kérdésre válaszolva közölte azt is: a korábbi években megszokott rendben a nyári szünet előtt el akarják fogadni a jövő évi költségvetést.