Ajánló

A Rezesová-ügy margójára

Az nem nyert bizonyítást, hogy Rezesová megvalósította volna a közúti veszélyeztetést, de sokunk számára ez sem kétséges.

Aki autót vezet, tökéletesen tisztában van azzal, hogyan viselkednek egyesek, ha egy ilyen böhömnagy autó van a fenekük alatt, akár ittak, akár nem. Tudjuk azt is, hogy a közlekedési szabályok betartása általában fordítottan arányos az adott kocsi árával és erejével.
A bíró azt is jól látta, hogy Rezesová, csak „mechanikus” megbánást tanúsított, nem az áldozatokat sajnálta, hanem a helyzetet, amibe került és persze saját magát. Örök dilemma, hogy a bíróságnak mennyire kell meghallania közvéleményt, de Stubeczky Sarolta ezt a kérdést is helyre tette. Kimondta a lényeget, hogy egy ilyen közfelháborodást kiváltó ügyben nem lehet figyelmen kívül hagyni a társadalom álláspontját, méghozzá a megelőzés miatt. Azért kell ilyen büntetést hozni, hogy a száguldozóknak eszébe jusson ez az eset és ráébredjenek, hogy van az autón fékpedál is. Bár lehet, hogy ez csak hiú remény, egy ilyen ítélet után talán mégis egy kicsit nyugodtabban alhatunk éjszaka.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom