Ajánló

A Rakéta ezerszer szerzett sorozatban száz pontot

Sznúker. Történelmi rekorddal nyerte harmincötödik tornáját az ötszörös világbajnok angol Ronnie O’Sullivan

Az ötszörös világbajnok brit Ronnie O’Sullivan lett az első a sznúker történetében, aki elérte az ezredik 100-as brékjét, azaz sorozatban száz pontot szerzett rontás nélkül. A Rakéta becenevű O’Sullivan a Players Championship elnevezésű torna döntőjének utolsó játékában hajtotta végre ezredszer azt, hogy sorozatban legalább 100 pontot lök az asztalnál. Méghozzá úgy, hogy a századik pontját ballal érte el a jobbkezes játékos, amire szinte felrobbant a szurkolókkal teli csarnok.

Ronnie-O'Sullivan
Ronnie O’Sullivan tovább javíthatja fantasztikus csúcsát (Fotó: AFP)

A lyukba helyezett golyókért a sznúkerben – színtől függően – 1–7 pont jár, a lehetséges legmagasabb brék a kuriózumnak számító 147-es, ebből O’Sullivannek 15 sikerült 1993 óta tartó pályafutása alatt. A 100-as brékek rangsorában a 2012-ben hétszeres világbajnokként visszavonult Stephen Hendry áll a második helyen 755-tel, míg John Higgins 700-nál tart.

A prestoni fináléban a 43 éves játékos 10–4-re verte az ausztrál Neil Robertsont, és 35. tornáján diadalmaskodott. Így már csak eggyel van lemaradva az örökrangsorban első Stepen Hendrytől.
Ez egy fenomenális eredmény, amely jelzi Ronnie művészi játékát, és amelyet szinte lehetetlen lesz megdönteni – nyilatkozta Hendry a BBC Sportnak.