Ajánló

Mártha Imre maffia hátterű ingatlanja

A fővárosi közműholding csak Gyurcsány-fiókának nevezett vezére fényűző életvitelével provokál

Közvetlenül a hírhedt maffiózótól, Prisztás Józseftől és családjától vette a legalább kétmilliárdot érő ingatlanját Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezetője, illetve a családja nevén futó cég – írta meg a Metropol.

Mártha Imre maffia hátterű ingatlanja
Prisztás József egykori luxuséletmódját folytatja a fővárosi cégvezér
Fotó: Metropol

Ahogy arról a lap beszámolt, ez az a villa, amelynek teraszáról, illetve medencéje partjáról a munkásokat provokáló képeket tett közzé a fővárosi közműholding vezetője, innen gördül ki délutánonként Bentley márkájú, a világ milliárdosai által kedvelt autójával.

A beosztottjai által csak Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér időközben magánnyomozót fogadott azok ellen, akik szerinte kiszivárogtatták az életvitelét bizonyító képeket, közösségi oldalán pedig huszonhat követőjét nyilvánította egyik napról a másikra gyanúsnak, és azonnal letiltotta őket.

A szóban forgó, legalább kétmilliárd forintot érő svábhegyi luxusingatlant, ahol jelenleg kizárólag ő maga lakik, a Mártha Imre, valamint a családtagjai nevén futó cég közvetlenül Prisztás Józseftől, illetve annak családjától szerezte meg. Mint ismert, Prisztás József a kilencvenes években dúsgazdag maffiózó hírében állt, több milliárd forinttal, rengeteg ingatlannal és telekkel rendelkezett, vagyonát leginkább az éjszakai életben szerezte. A kilencvenes évek végén fényes nappal, az óbudai Ladik utcában lőtték közvetlen közelről fejbe. Ingatlanok miatt kellett meghalnia: egy kölcsönügyletben ugyanis ugyanazokat a nagy értékű ingatlanokat ajánlották fel neki is fedezetül, amelyeket Portik Tamásnak.

A Metropol szerint Prisztás és az Energol-vezér nem tudtak megegyezni az ingatlanokról, Portik ezért megölette Prisztást, akire eleve féltékeny volt. Mártha Imre luxusházának tulajdoni lapján pontosan követhető, hogyan szerezte meg a Mártha család a maffiózótól, illetve annak meggyilkolása után az örököseitől a komoly vagyont érő ingatlant.

Időközben újabb fotók is eljutottak a Metropol szerkesztőségébe arról, hogyan provokál a megszerzett milliókkal Mártha Imre, akinek csak az óragyűjteményét 100 millió forint körülire becsülik közvetlen ismerősei. Az egyik képen több tízmillió forintos zongorája látható, egy másikon elektromos szörfdeszkával pózol, de angol telivér lova is érhet százmillió forintot.

Miközben Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezére így kérkedik a vagyonával, Budapesten spórolásból szemeteskukákat és jegyautomatákat szerelnek le, és melósokat rúgnak ki, akik a Metropolnak panaszkodnak arról, hogy folyamatosan rettegniük kell, mert féltik az állásukat – tette hozzá a lap keddi írásában.