Ajánló

Agüero: eljött a nagy bejelentés ideje?

Agüero: eljött a nagy bejelentés ideje?
Sergio Agüero mozdulata akár búcsúnak is elmenne
Fotó: AFP/Pau Barrena

A Barcelona ma tizenegy órára sajtótájékoztatóra hívta-hívja az újságírókat, amelynek szereplője Joan Laporta klubelnök és a csatár, Sergio Agüero lesz.

A katalán média biztos abban, hogy miután az utóbbi hetek hírei alapján nem javult az argentin csatár állapota olyan gyorsan és olyan mértékben, mint ahogyan remélték, bejelenti a visszavonulását. A helyzet annyiban kicsit fura, hogy mindezt a Barcelona kötelékében teszi meg, hiszen nyári szerződtetése óta mindössze öt mérkőzésen tudott játszani a Barcában. Így is beírta a nevét a klubbal kapcsolatos érdekességek, kuriózumok könyvébe, hiszen kevesen mondhatják el magukról, hogy egyetlen, a Barcelona játékosaként elért góljukat éppen a Real Madrid ellen, az El Clásicón szerezték.

Persze Agüero, azaz beceneve szerint „Kun” pályafutása nem csak emiatt marad emlékezetes. A 34. évében jár, tizennyolc éves profi pályafutás áll mögötte. Volt az Independiente, az Atlético Madrid és tíz idényen keresztül a Manchester City futballistája is. Túlzás nélkül állítható, ő az angol futball történetének valaha volt legsikeresebb argentin játékosa, egyszersmind a City 2008 óta íródó modern kori történetének első számú alakja. A 275 mérkőzésen szerzett 184 gólja elsőrangú teljesítmény volt a Premier League-ben, öt bajnoki címe klubrekord. Senki sem szerzett nála több gólt a Manchester City mezében. Az argentin junior válogatottal kétszer is világbajnok lett, a felnőttekkel vb-ezüstérmes, Copa América-győztes, és soroljuk ide az olimpiai aranyérmét is. Már régen nem arról híres, hogy ő volt hajdanán Diego Armando Maradona veje, első unokájának az édesapja…