Ajánló

Rossz kezdése ellenére a Fradi ünnepelhetett a női BL-ben

Nem adott esélyt a Győr

Mindkét magyar csapat nyert a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában: a Győr a Ljubljana vendégekét győzött 31–26-ra, az FTC pedig a horvát Podravka Koprivnica csapatát verte 33–27-re Érden.

Nem forgott veszélyben a Győri Audi ETO KC 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozata a BL-ben, mert 6–1-es kezdés után végig vezetve, végül öt góllal nyert a szlovén Krim Mercator Ljubljana ellen. A mezőny legeredményesebb játékosa két győri, a dél-koreai Ju Unhi és a norvég Veronica Kristiansen volt, egyformán hét góllal. „Nehéz mérkőzést játszottunk a nagyon kemény ellenfél ellen – értékelt Ambros Martín, a Győr vezetőedzője. – A múlt heti eredményéhez, teljesítményéhez képest jelentősen feljavult.

Mi azonban jó teljesítményt nyújtottunk, végig nyomás alatt tudtuk tartani.” A Ferencváros nagyon rosszul kezdett a horvát Podravka Koprivnica ellen, a vendégcsapat kétszer is vezetett három góllal. Janurik Kinga bravúros védéseinek köszönhetően a szünetben döntetlen (15–15) volt az állás. A második félidőben az FTC védekezése és támadójátéka egyaránt hatékonyabb lett, s így végül magabiztosan nyert. A mezőny legeredményesebb játékosa a magyar csapat világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein volt, kilenc góllal.

„Az első hazai BL-mérkőzésünkön mindenki nagyon akart bizonyítani, ezért idegesen kezdtünk, s többször hibáztunk. A második félidőben aztán megnyugodtunk, s így már sokkal eredményesebben játszottunk. Köszönjük szurkolóink segítségét” – nyilatkozta az FTC honlapjának a 11 lövést védő Janurik. Az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Ferencvárosra szombaton sokkal nehezebb ellenfél, a Rosztov-Don vár, idegenben. Az orosz együttes Bukarestben is nyerni tudott 30–27-re.

Kapcsolódó írásaink