Ajánló

Párizsban kitört a Messi- láz

Labdarúgás

„Messi a PSG-nél, kész! A világ legjobb játékosa aláír a fővárosi klubhoz. A 34 éves argentin megegyezett a párizsi vezetőkkel. Kedden vagy szerdán kell elvégeznie az orvosi vizsgálatot” –írta már tegnap kora délután a Le Parisien, a franciák legnagyobb példányszámú bulvárlapja.

Párizsban kitört a Messi- láz
Az argentin szupersztár megérkezett a francia fővárosba, a PSG ma sajtótájékoztatót tart
Fotó: AFP/Sameer Al-Doumy

Alkalmasint ezzel a legnagyobb kérdés eldőlt, a többi már csak formalitás – de nem akármilyen érdeklődéssel kísérve.

A reggel még kicsit nehezen indult, tekintve, hogy a PSG (és a futballvilág) az angol sajtót, azon belül is a The Sunt követő része azzal szembesülhetett, hogy a Manchester United – amellyel egyébként a PSG tárgyalásban van Paul Pogba ügyében – kései támadást intézett Lionel Messi megszerzése érdekében. Heti 280 millió forintnak megfelelő fizetést kínált az amerikai Glazer család tulajdonában lévő klub. A források azt is megemlítették, hogy a PSG előnyben van a tárgyalásokon. Most már úgy írhatjuk, behozhatatlan előnyben.

Kedden kora délután a világsztárok átigazolási ügyeiben mindig nagyon pontosan informált újságíró, Fabrizio Romano azt tweetelte: „Leo édesapja, Jorge éppen most erősítette meg a La Sextának, igen, Leo alá fog ma írni a Paris Saint-Germainhez.”

Délután fél négy előtt egy perccel landolt a Le Bourget repülőtéren a gép, amellyel az argentin szupersztár megérkezett élete új állomáshelyére, Párizsba. Kint, a főépületen kívül több ezer szurkoló őrjöngött a gyönyörűségtől. Korábban is szerződtek már szupersztárok a francia élvonalba, azon belül a 21. században elsősorban a PSG-be (Ronaldinho, Beckham, Ibrahimovic, Neymar), de egyikük érkezése sem váltott ki olyan eufóriát, mint most Messié.

Tömeg gyűlt össze a Parc des Princes stadion előtt, pedig a játékos először nem is oda ment, hanem Neuillybe, az Amerikai Kórházba, vizsgálatra.

Közben a PSG közölte – ez is jelzi, hogy az ügy rendben megy a maga útján –, hogy a klub szerdán 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Parc des Princes előadótermében.

Barcelona közben búcsúzik. Frenkie de Jong, a csapat középpályása szépet írt: „Amikor gyerek voltam, a bátyámmal élveztük minden meccsedet, amit csak látni lehetett a televízióban. Aztán két évvel ezelőtt, amikor ide szerződtem, felfedeztem, milyen nagyszerű ember vagy. Számomra álomszerű volt a világ legjobbjával együtt játszani, élveztem minden pillanatát a pályán és azon kívül is. A jövőben is nagy élvezettel követem majd a varázslataidat, de immár úgy, mint a kezdetekkor, a televízión keresztül. Köszönök mindent, Leo. Kívánok minden jót neked és az egész családodnak a jövőre.”