Ajánló

Max Verstappen jól van, de…

Forma–1. A Red Bull szerint nincs rendben, hogy Lewis Hamilton ilyen enyhe büntetéssel megúszta

A sportbarátságnak vége. Lewis Hamilton túlságosan messzire ment a silverstone-i győzelem érdekében, és az első körben a második rajtkockáról indulva olyan módon támadta Max Verstappent, hogy az egyértelműen veszélyesnek minősült.

Max Verstappen jól van, de…
A súlyos ütközést szerencsésen túlélte Verstappen
Fotó: Facebook

A Red Bull holland pilótája – akinek autója az ütközésben szinte kirepült a pályáról, és 51 g-vel nekiszáguldott a gumifalnak – nem tudta folytatni a versenyt, a roncsból is csak segítséggel tudott kiszállni, és láthatólag percekig komolyan rosszul volt. Az élről esett ki a versenyből, ráadásul pontot sem szerzett, míg a hétszeres brit világbajnok, aki öt futam óta nem tudott győzni, ezúttal a dobogó tetején ünnepelt a bő százezres hazai szurkolótábor előtt.

Verstappen – még a kórházból, ahonnét vasárnap 22 órakor kiengedték – az alábbiakat osztotta meg Instagram-oldalán: „Először is boldog vagyok, hogy jól vagyok. Az 51 g-s becsapódás kemény volt, de már jobban érzem magam. Természetesen nagyon csalódott vagyok a történtek miatt. A büntetés (Hamilton 10 mp-es időbüntetése – a szerk.) nem segít minket semmiben, és nem is szolgáltat igazságot Lewis pályán mutatott veszélyes manőveréért. Nézve az ünneplést a futam után, miközben engem kórházban vizsgáltak, tiszteletlen és sportszerűtlen volt, de továbblépünk.”

A bejegyzés az első megnyilvánulás Ver­stappentől, aki futamról futamra nyert az elmúlt időszakban, és sosem tett Hamiltonra barátságtalan megjegyzést, fricskát – pedig lett volna rá oka. A posztot 1,45 millióan kedvelték, és a támogató hozzászólások további szimpátiamegnyilvánulásokat, riposztokat hoztak. Ezzel párhuzamosan Hamilton rasszistának mondott közösségi támadások kereszttüzébe került (pedig nem a bőre színe miatt támadják, hanem mert rendkívül sportszerűtlen volt, amit a pályán tett 300 kilométeres óránkénti sebesség mellett a versenytársával). A Red Bull közleményben jelezte, aligha hagyják annyiban a pilótájukat kilökő Lewis Hamilton enyhe büntetését.