Ajánló

Virágzó kulturális központ

Ritka porcelánokat is meg lehet nézni a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyában nyílt új kiállítások egyikén

Átadták a fertődi Esterházy-kastély csaknem kétmilliárd forintból felújított nyugati szárnyát, amelyben az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár, az Esterházy-porcelánkabinet, valamint az Idővonzatok – Modulated Time, Boldi szobrászművész és Incze Mózes festőművész közös tárlata kapott helyet.

A rendezvényen részt vett mások mellett Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, Varga Judit igazságügyi miniszter, valamint Esterházy Antal herceg és felesége, Esterházy Svetlana. Az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár című kiállításban 52 festmény látható, amelyek közül 51 a Szépművészeti Múzeum állományából származik, az Esterházy-porcelánkabinetben pedig majdnem 400, a fertődi Ester­házy-kastély gyűjteményéből kiválasztott porcelánt állítottak ki – részletezte Barcza Attila, Sopron és térsége fideszes országgyűlési képviselője.Varga Judit igazságügyi miniszter az Idővonzatok – Modulated Time című, Boldi és Incze Mózes közös kiállításának megnyitóján azt mondta, hogy Eszterháza hosszú időn keresztül Európa egyik virágzó kulturális központja volt, amire ma is van igény. Hozzátette, hogy a két művész a modern kor egzisztenciális kérdéseire keresi a válaszokat, művészetük pedig olyan egységben van, mint egy kirakós darabjai. A kastélytereket július 21-től tekinthetik meg a látogatók.