Ajánló

Hatszázmilliárd forintos keretre pályázhatnak idén a vállalkozók

A kormány szándéka, hogy célzottan támogassa a kiemelkedő hazai vállalkozásokat a Magyar multi és a Zöld nemzeti bajnokok programok keretében – mondta György László államtitkár

Magyarországon indult el először a 2021–2027-es fejlesztési időszak, a magyar vállalkozások az elsők, amelyek ezekhez a fejlesztési forrásokhoz hozzáférhetnek. A pályázatok azt a célt szolgálják, hogy minden korábbinál több cég jusson fejlesztési támogatásokhoz, főleg a legkisebb településeken, azok a vállalkozások, amelyek eddig nem tudtak élni a pályázás lehetőségével.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára tegnap Miskolcon a megyei kereskedelmi és iparkamara székházában az uniós programozási időszak induló pályázatairól, valamint a megújult vállalkozói információs portálról (Vali.hu) tájékoztatta a jelenlévőket. Az államtitkár kifejtette: a pályázatok azt a célt szolgálják, hogy minden korábbinál több cég jusson fejlesztési támogatásokhoz, főleg a legkisebb településeken, azok a vállalkozások, amelyek eddig nem tudtak élni a pályázás lehetősé­gével. Megjegyezte, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye a legszerencsésebb megyék közé tartozik, az itteni vállalkozások minden fejlesztési forráshoz hozzáférhetnek.

György László beszélt arról is, hogy a Vali.hu információs portálon a vállalkozások egyszerűen tájékozódhatnak a legújabb, államilag támogatott fejlesztési lehetőségekről. Kiemelte: a kormány szándéka, hogy célzottan támogassa a kiemelkedő hazai vállalkozásokat a Magyar multi és a Zöld nemzeti bajnokok programok keretében. György László a részletekről szólva elmondta: a százmilliárd forint keretösszegű Magyar multi program kis- és közepes, illetve mikrovállalkozásoknak is szól, a lényeg az, hogy az elbírálók lássák a cégben a növekedési potenciált. A Magyar falu vállalkozás-újraindítási programban országszerte háromezer-ötszáz vállalkozást támogatnak, a falusi mikrovállalkozások tízmillió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak – tette hozzá az államtitkár. Az érdeklődők a megújult vállalkozói információs portálon tájékozódhatnak személyre szabottan a részletekről.