Ajánló

Kiosztották az Arany Glóbuszokat

A vezércsel és A korona is nyert, a nemrég elhunyt Chadwick Boseman színészi játékát posztumusz ismerték el

Helyi idő szerint vasárnap este rendezték a Golden Globe-gálát. A ceremónia egyik háziasszonya, Tina Fey az NBC székházából, a másik házigazda, Amy Poehler pedig a Beverly Hilton szállodából konferált a műsorban, a díjazottak zöme pedig saját otthonából jelentkezett be.

Kiosztották az Arany Glóbuszokat
Anya Taylor-Joy két jelölésből egyet váltott Golden Globe-ra
Fotó: AFP/Michael Tullberg

Az első díjat Daniel Kaluuya kapta, aki a legjobb férfi mellékszereplő lett a Judas and the Black Messiah című filmben nyújtott alakításáért. A drámai kategóriában A nomádok földje, a vígjáték vagy musical mezőnyben a Borat utólagos mozifilm nyerte el a legjobb filmnek járó elismerést. A nomádok földjét megalkotó Chloé Zhao emellett elnyerte a legjobb rendezőnek járó szobrot is. A legjobb animációs filmért kiosztott Golden Globe-ot a Lelki ismeretek című Pixar-produkció érdemelte ki.

Az idegen nyelvű film kategóriában a Lee Isaac Chung rendezte Minari című alkotás nyert, amely egy, a nyolcvanas években Arkansasban letelepedő koreai családról szól. A közelmúltban betegségben elhunyt Chadwick Boseman alakítását a Ma Rainey – A blues nagyasszonya című filmben a legjobb drámai színész Golden Globe-díjával ismerte el posztumusz a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete (HFPA). Jodie Foster a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat kapta a The Mauritanian című filmben nyújtott teljesítményéért.

A televíziós kategóriák két fődíját A korona és a Schitt’s Creek nyerte el: előbbi kapta a legjobb drámai tévésorozat, utóbbi pedig a legjobb vígjátéksorozat trófeáját. A vezércsel című Netflix-produkció a legjobb limitált epizódszámú sorozat Golden Globe-ját szerezte meg, és a főszerepet játszó Anya Taylor-Joy alakítását is elismerték. Mark Ruffalót az Ez minden, amit tudok című minisorozat színészeként, John Boyegát pedig a Kis fejsze című produkció mellékszereplőjeként díjazták az estén.

A HFPA a Cecil B. DeMille filmes életműdíjjal Jane Fondát, a Carol Burnett televíziós életműdíjjal pedig Norman Leart tüntette ki.

Kapcsolódó írásaink

Kiosztották a Golden Globe-díjakat

ĀA nomádok földje és a Borat utólagos mozifilm vitte el a fődíjakat - Több kategóriában nyert A vezércsel és A korona is - Chadwick Boseman posztumusz kapta meg az elismerést