Ajánló

Megharcolt Fucsovics a születésnapi ajándékért

Tenisz. Bejutott a második fordulóba a jól összpontosító Babos Tímea a melbourne-i Grand Slam-torna nyitónapján

Több mint négyórás, fordulatos mérkőzésen a 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton nyert Marc Polmans ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában. Babos Tímea két szettben győzte le a belga Ysaline Bonaventure-t.

Szigorú egészségügyi szabályokkal, de nézők előtt kezdődött el a 109. ausztrál nyílt teniszbajnokság, amelyen a világranglistán 55. Fucsovics Márton a szabadkártyával főtáblára került, a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmansszal mérkőzött.

A ranglistán 124. ausztrál kezdett jobban (6:4), de aztán Fucsovics a második játszmában háromszor, majd a harmadikban kétszer is elvette Polmans szerváját, így 2 óra 13 percnél már ő volt szettelőnyben. Az ausztrál teniszező a rövidítést megnyerve kiegyenlített, de a döntő szettet a pontosabban játszó magyar játékos 6:3-ra megnyerte. Így a több mint négyórás csata végén a 29. születésnapját ünneplő Fucsovics örülhetett, akire a 64 között a 17. kiemelt, háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinka vár.

Babos Tímea egyesben negyedszer jutott be a második fordulóba Melbourne-ben, ahol a legfrissebb világranglistán 114. helyezett magyar teniszező 7:6 (7–0), 6:4-re legyőzte a belga Ysaline Bonaventure-t, aki 123. a rangsorban. „Most a győzelem a legfontosabb, voltak már sokkal jobb meccseim is –  nyilatkozta Babos. Jól játszottam az ellenfél szettlabdájánál is, ami mutatja, hogy ismét jó úton haladok. A torna előtti kéthetes karantén nagyon nehéz volt, de túl vagyok rajta, és várom a következő meccset.” A soproni játékos a második fordulóban az orosz Anasztaszija Potapovával mérkőzik, aki az első fordulóban meglepetésre legyőzte a 24.-ként rangsorolt amerikai Alison Riske-et.

Az esélyesek közül könnyen jutott tovább a japán Oszaka Naomi, a román Simona Halep, az amerikai Serena Williams is, akinek játékán nem látszott korábbi sérülése, ami miatt a múltheti tornán visszalépett.

 Kiesett viszont a 2016-ban győztes, a 23. helyen kiemelt német Angelique Kerber, aki az amerikai Bernarda Perától elszenvedett vereségét a 14 napos karanténnal magyarázta, amely alatt nem edzhetett Melbourne-ben.