Ajánló

Kocsis: Pikó András ismét megbukott városvezetésből

Józsefváros újra megkaphatja az 1,7 milliárdos támogatást

„Újra megkapja Józsefváros az 1,7 milliárdos támogatást!” – jelentette be Kocsis Máté tegnap a közösségi oldalán. A Fidesz jelenlegi frakcióvezetője azt követően tette közzé bejegyzését, hogy Pikó András balliberális józsefvárosi polgármester megválasztása óta annyit szerencsétlenkedett és trükközött az önkormányzathoz tartozó káptalanfüredi gyerektábor felújításával is, míg tavaly december 31-én lejárt a határidő, és vissza kell fizetnie a fel nem használt állami támogatást. Kocsis tegnapi posztjában azt írta, Pikó csak olyan vagdalkozó Facebook-bejegyzések írására képes, amelyben csupán fideszezni és kocsismátézni tud érdemi városvezetés helyett.

A kormánypárti politikus megjegyezte: a polgármester a posztolgatás helyett írhatott volna egy e-mailt vagy érdeklődhetett volna a minisztériumban az ügy érdekében. Ezt azonban – mint Kocsis jelezte – a városvezető helyett maga tette meg. „Haladéktalan tájékoztatást kértem a támogatás további lehetséges felhasználásáról, hiszen minisztériumi saját bevételnek minősül a visszafizetett összeg. Szerdán meg is jött Latorcai Csaba államtitkár úr hivatalos válasza, amelyben jelzi, hogy nincs akadálya a támogatási szerződés újbóli megkötésének, ha az önkormányzat azt írásban kéri!” Magyarán: Józsefváros teljes egészében visszakaphatja az állami támogatást, s megújulhat az üdülő.

A Fidesz frakcióvezetője úgy értékelt: „Pikó úr ismét megbukott városvezetésből, ugyanis a őrjöngő posztok megírása helyett célszerűbb lenne inkább tájékozódnia, ha már nem ért ahhoz a munkához, amit elvállalt. A hozzá nem értés kommunikációs trükkökkel és csűrés-csavarással nem orvosolható. (…) A polgármesteri székből nem nyavalyogni és hazudozni kell, hanem dolgozni, cselekedni.”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom