Ajánló

Edzőt buktatott a tartalékos Győr

Kézilabda. Értékes pontokat szerzett a Ferencváros Ljubljanában, a női Bajnokok Ligájában

Mindkét magyar együttes nyert a női kézilabda Bajnokok Ligája idei utolsó fordulójában: a Győr 34–29-re legyőzte a vendég Buducsnoszt Podgoricát, a Ferencváros pedig 32–26-tal szerzett két pontot Ljubljanában.

Edzőt buktatott a tartalékos Győr
A zöld mezes győri Nze Minkót Ramusovics és Katerina Dzsaferovics támadja
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A december 3-án kezdődő dániai Európa-bajnokság miatt hosszabb szünet következik a Bajnokok Ligájában, amelyben a hétvégén hivatalosan a 9. fordulót játszották ugyan, de a járvány miatti sok halasztás miatt a 16 csapat közül egy sem játszott eddig kilenc mérkőzést. A B csoportban szereplő Győrnek is lett volna oka a halasztásra, mert pozitív koronavírustesztek miatt a két norvég klasszis, Veronica Kris­tiansen és a kapus Silje Solberg, illetve Fodor Csenge, Puhalák Szidónia, Görbicz Anita, Kürthi Laura és Csekő Brigitta is kivált a győriek keretéből, s elővigyázatosságból Eduarda Amorim sem lépett pályára. Így a címvédő mindössze két kapussal és nyolc mezőnyjátékossal állt ki a Buducsnoszt ellen.

Az „Európa-válogatott” így is biztosan, 18–16-os első félidő után öt góllal nyert, s megőrizte 2018 januárja óta tartó veretlenségét a BL-ben.

Ebben döntő szerepe volt a remekül irányító és kilenc gólt dobó francia Estelle Nze Minkónak és a tízgólos norvég Stine Oftedalnak. „Tíz emberrel is sikerült győznünk, mert igazi csapatként mindenki küzdött, segítette a másikat. Büszke vagyok, hogy egy ilyen összetartó közösségnek a tagja vagyok” − nyilatkozta a norvég világbajnok.

Danyi Gábor, az ETO vezetőedzője is azt emelte ki: „Ha valaki nem a problémát keresi, hanem hisz magában, és meg akarja oldani a helyzetet, akkor nyert ügye van. Nyilván tudunk jobban is játszani, de így is példaértékű teljesítményt nyújtottunk, elismerésem a csapatomnak, főleg a hozzáállása miatt.” A Győr hat győzelemmel és két döntetlennel az első helyen várhatja a januári folytatást. A mérkőzés után Dragan Adzsics, a montenegrói csapat vezetőedzője bejelentette lemondását, több mint tíz év után távozik a Buducsnoszt Podgorica kispadjától, elsősorban a gyengébb BL-szereplés miatt.

A koronavírus járvány miatt két mérkőzését is halasztó FTC a továbbjutás szempontjából nagyon fontos két pontot szerezett a szlovén Krim Mercator Ljubljana vendégeként. Pedig a Fradi az első félidőben nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott, 6–1-es remek kezdése után a hazai csapat fordított, a szünetben pedig döntetlen volt az állás. A második félidőben a nyolcgólos Háfra Noémi vezérletével az FTC hat-hét góllal is vezetett, a Krim támadójátéka pontatlan lett, ezért nem tudott felzárkózni, és hat góllal kikapott. A gyengébb kezdés után az FTC négy győzelemmel és három vereséggel a 13 pontos Rosztov és 11 pontos CSM Bucuresti mögött a harmadik helyen várhatja a folytatást.