Ajánló

Továbbra is falaz a baloldal Korózsnak

A KDNP-s Nacsa Lőrinc felháborítónak tartja az ellenzék hangulatkeltését, mellyel nehezítik a járvány elleni védekezést

A balliberális pártok továbbra sem foglalnak állást az ismételten hírhamisításba keveredett Korózs Lajos ügyében. A kormánypártok ragaszkodnak ahhoz, hogy a parlament népjóléti bizottságának elnöke távozzon tisztségéből.

Továbbra is falaz a baloldal Korózsnak
Nem hajlandó lemondani bizottsági elnöki posztjáról az álvideós MSZP-s politikus
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Nem az első eset, hogy az MSZP-s Korózs Lajos hírhamisítási ügybe keveredik. Emlékezetes, hogy június elején egy álmentőssel készített interjút, amelyben rémhírkeltő információk hangzottak el. A botrány elültével a szocialista politikus újabb álhíreket jelentetett meg közösségi oldalán, amelynek valótlanságára éppen egy ellenzéki személyiség hívta fel figyelmét. Azóta a kormánypártok egyértelművé tették, hogy Korózst alkalmatlannak tartják az Országgyűlés népjóléti bizottságának a vezetésére, és amíg nem mond le, sem a rendes parlamenti munkában, sem a bizottsági üléseken nem tudják elfogadni felszólalását. Az MSZP-s politikus a balliberális pártok számára is egyre kellemetlenebb, erre utal, hogy sem mellette, sem ellene nem foglalnak állást. Valamennyi ellenzéki parlamenti pártnál érdeklődtünk: továbbra is szerencsésnek tartják-e, hogy a parlament népjóléti bizottságának az elnöke az a Korózs Lajos, aki többször is egészségügyi hírhamisítási ügybe keveredett. Választ lapzártánkig egyik szervezettől sem kaptunk.  

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán videónyilatkozatában rámutatott: a járvány kitörésekor még olyan országokban is összefogtak a pártok, ahol hosszú évek óta politikai patthelyzettel küzdöttek, igaz ez Belgiumra, Spanyolországra, Romániára is. Ehhez képest itthon példa nélküli módon a baloldal folyamatosan támadja a járvány elleni védekezést, és ebben faltörő kosként tolják előre a kamuvi­deós Korózs Lajost – mondta a frakciószóvivő, aki megemlékezett a szocialista politikus korábbi kamuvideójáról is. „Itt nem állt meg, halálozási statisztikák meghamisításával próbált hangulatot kelteni” – folytatta Nacsa Lőrinc, majd hozzátette: kedden az általa vezetett népjóléti bizottság is olyan etikai követelményeket fektetett le, amelyek alapján a kamuvideós Korózs Lajos egyértelműen méltatlan a testület vezetésére.

A kereszténydemokrata politikus beszédesnek tartja, hogy sem Korózs Lajos, sem Szabó Tímea nem vállalta, miszerint csak hiteles adatok alapján tájékoztat, és nem kelt pánikot. „A baloldal ahelyett, hogy kiközösítené a kamuvideós Korózst, falaz neki” – jelentette ki a kormánypárt politikus, aki kiemelte: nem hívták vissza a népjóléti bizottság éléről, és ahelyett, hogy a védekezést segítenék, tovább folytatják az álhírek gyártását. Nacsa Lőrinc összegzése szerint a baloldalon a járvány kezdete óta minden nap a hazudozásról és a hangulatkeltésről szól. „Egyikük a kórházakról hazudik, a másik a vakcináról, a harmadik a mentőket, a negyedik a rendőröket támadja, az ötödik kamuzik a tesztekről. Ez a valódi arcuk” – fogalmazott a KDNP-s képviselő.

Kapcsolódó írásaink