Ajánló

Segélyek helyett munkahelyek

Fontosak a technológiai újítások, így a vállalkozások meg tudják ragadni a támogatásokat, fejlesztenek, beruháznak és megtartják a jól képzett munkaerőt

A magyar gazdaság sikere a magyar embereken múlik, minél több vállalkozás sikeres, annál sikeresebb Magyarország, ezért is törekedett arra a kormány, hogy minél több ember meg tudja tartani a munkáját a járvány idején.

Segélyek helyett munkahelyek
Szijjártó Péter: Eddig 806 vállalkozás kötelezte el magát beruházások mellett, 377 milliárd forint értékben, amellyel több mint 143 ezer munkahelyet védtek meg
Fotó: MTI/Balázs Attila

A koronavírus-járvány időszakában 806 vállalkozás kötelezte el magát beruházások mellett, 377 milliárd forint értékben, amellyel több mint 143 ezer munkahelyet védtek meg – közölte tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nyíradonyban, a Paulik Kft. telephelyén, ahol beruházástámogatási okiratot adott át. A kormány mindehhez 169 milliárd forint támogatást biztosított – tette hozzá, megjegyezve, hogy a 806 vállalatból 620 magyar vállalkozás. Szijjártó Péter szerint a magyar gazdaság sikere a magyar embereken múlik, minél több vállalkozás sikeres, annál sikeresebb Magyarország. A kormány segélyek helyett a munkahelyeket megtartani kész, beruházó, fejlesztő vállalkozásokat támogatja – fűzte hozzá.

A tárcavezető elmondta, hogy a nyíradonyi Paulik Kft. a versenyképesség-növelő programban a 227,6 millió forintos beruházásához 114 millió forint támogatást kapott, ezzel 110 dolgozó munkahelyét sikerült megvédeni, és a fejlesztés eredményeként a jövőben bővíthetik is a dolgozói létszámot. Hozzátette: a Paulik Kft.-hez hasonló hazai fafeldolgozó vállalkozások országosan 13 ezer embert foglalkoztatnak, és tavaly 320 milliárd forint értékű terméket állítottak elő. Szijjártó Péter végül kitért arra, hogy Hajdú-Bihar megyében 35 vállalkozás beruházását támogatja a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseivel, amellyel négyezer munkahelyet védenek meg. A 17 milliárdos megyei fejlesztésekhez a kormány nyolcmilliárd forint támogatást biztosít – fűzte hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Magyarországnak erős vállalatokra, jó szakemberekre van szüksége, és a nyíradonyi Paulik Kft. ilyen vállalkozás – mondta köszöntőjében a térség fideszes országgyűlési képviselője. Tasó László fontosnak nevezte a technológiai fejlesztéseket, azt, hogy a vállalkozások meg tudják ragadni a támogatásokat, fejlesztenek, beruháznak, és megtartják a jól képzett munkaerőt.

Folytatni kell a hazai közúthálózat fejlesztését

Annak érdekében, hogy növekedjen Magyarország vonzereje, folytatni kell a közúthálózat fejlesztését – mondta a külgazdasági és külügyminiszter, amikor átadta a 471. számú főút Debrecen–Hajdúsámson közötti négysávos szakaszát. Szijjártó Péter elmondta: 2010 óta félezer kilométer autópálya, illetve gyorsforgalmi út készült el az országban, és hatezer kilométer főbb utat korszerűsítettek. Idén 214 útfelújítási projekt 642 kilométer útszakaszt érint, 2024-ig pedig ötezermilliárd forintot költenek közúti és vasúti fejlesztésekre – sorolta a tárcavezető. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy hazánk központi fekvése is indokolja a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, és példaként említette: amikor a koronavírus-járvány miatt lezárták az ország határait, a feltorlódott forgalomból gyorsan kiderült, milyen fontos közlekedési folyosó Magyarország Nyugat- és Kelet-Európa között – derült ki az MTI beszámolójából. Elismerően szólt arról, hogy a járvány idején is folytatódtak a közlekedési beruházások és a Debrecen környéki fejlesztések is. Hozzátette: 25 debreceni vállalkozás jelezte beruházási szándékát 12 milliárd forint értékben, amivel 2900 munkahelyet mentenek meg. A kormány hatmilliárd forinttal támogatja a beruházásokat. (ZD)

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom