Ajánló

A Puskás Arénában rendezik 2022-ben az Európa-liga-döntőt

Labdarúgás. Ma sorsolják a Nemzetek Ligája csoportbeosztását Amszterdamban, a magyar válogatott egy osztállyal feljebb, a B csoportban játszhat

Jelentős sportdiplomáciai sikert ért el a magyar labdarúgás: 2022-ben a Puskás Arénában rendezik meg az Európa-liga döntőjét. Az Európai Labdarúgó-szövetség mai kongresszusán kisorsolják a Nemzetek Ligája csoportjait.

A Puskás Arénában rendezik 2022-ben az Európa-liga-döntőt
A férfi Európa-bajnokság három csoportmérkőzésére és egy nyolcaddöntőjére kerül sor júniusban a Puskás Arénában
Fotó: MH/Purger Tamás

Az UEFA végrehajtó bizottsága az amszterdami ülésén úgy döntött, hogy 2022-ben Budapesten, a tavaly novemberben átadott, több mint 60 ezer fő befogadóképességű Puskás Arénában játsszák le az Európa-liga (El) döntőjét. Ez  sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupasorozatban sem. Az El fináléjának a tervezett dátuma 2022. május 18. vagy május 25. Ma sorsolják a csoportbeosztását a Nemzetek Ligája (NL) második kiírásának, amellyel megkezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozata is. A két évvel ezelőtt rajtolt NL osztályait az első kiírás tapasztalatai alapján átalakították, így a magyarok egy osztállyal feljebb, a második vonalban szerepelnek majd. Az átalakítás nyomán az A, B és C osztály mezőnye egyaránt 16 csapatos lett a sorozat 2020/21-es idényére, korábban az első két vonalban csak 12-12 nemzeti együttes, a harmadikban pedig 15 szerepelt. A felsőbb osztályok létszámemelésének következtében lépett szintet a magyar válogatott. A Marco Rossi szövetségi kapitány irányította csapat az Amszterdamban ma 18 órától sorra kerülő sorsolást a másodosztály negyedik kalapjában várja Bulgária, Izrael és Románia társaságában, utóbbiakat így nem kaphatja ellenfélül. Az elsőből az oroszokat, osztrákokat, walesieket, cseheket, a másodikból a skótokat, norvégokat, szerbeket, finneket, a harmadikból pedig a szlovákokat, törököket, íreket és északíreket kaphatja Magyarország.

A Nemzetek Ligájában a 2022-es vb 12 európai pótselejtezős helyéből kettő kel el, amelyet a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a világbajnoki selejtezőből nem jutott ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom