Ajánló

Olaszország és Eger a középpontban

Az Utazás kiállítás idei témája a kultúra és vallás egysége

Megnyílt az Utazás 2020 kiállítás a Hungexpo Budapest Vásárközpontban: február 27. és március elseje között negyven ország több mint kétszázötven kiállítója várja az érdeklődőket húszezer négyzetméteren.

Az Utazás 2020 rendezvénysorozat idei témája az aktív kikapcsolódás, mottója: kultúra és vallás a turizmusban. Mint azt korábban megírtuk: a kiállítás belföldi díszvendége Eger és térsége, a külföldi Olaszország lesz. Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete akkor úgy fogalmazott: „Az utazási kedv kölcsönös, ami összeköt minket: a szépség szimfóniája és zászlóink színvilága”

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a tegnapi nyitó rendezvényen elmondta, hogy a koronavírus miatt egyeztettek a kiállítás megtartásáról, és néhány védelmi intézkedés bevezetésével a megrendezés mellett döntöttek. Kiemelte: Olaszország a világ ötödik legnépszerűbb úti célja, a turizmus megjelenése az országhoz köthető. Az olasz turisztikai szakemberektől sokat tanulhatnak a magyarok. Eger, a belföldi díszvendég pedig a magyar turizmus egyik legsikeresebb szereplője, tavaly a legtöbb szavazatot kapta az év turisztikai települése kategóriában egy szállásfoglaló oldal versenyében – közölte a távirati iroda.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arról beszélt: az utazás a legjobb befektetés, megvásárlásával biztosan mindenki gazdagabb lesz, az utazás nyitottá tesz, sok mindenre megtanít. Budapest a budapes­tiek otthona, és az ország fővárosa, meg kell találni az egyensúlyt a két minőség között – mondta. Olaszország budapesti nagykövete a rendezvényen úgy fogalmazott: sajnálatos, hogy a napokban a koronavírus beárnyékolja a csodálatos olasz országképet. Az ország aktívan küzd a vírus terjedése ellen, eddig több mint tízezer mintát vettek – mondta, egyben reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi együttműködés és a tudomány segít gyorsan leküzdeni a válságot.