Ajánló

Ennél jobb konstrukciót egyetlen pénzintézet sem kínál

Tállai András: Magasan emelkedett a lakossági ügyfelek értékpapírszámláján tartott összeg

Egyre népszerűbb a Magyar Államkincstár ingyenes állampapír szolgáltatása, amellyel tavaly több mint háromszor annyian vásároltak állampapírt, mint 2013-ban. Ez idő alatt a kincstári ügyfelek állampapír-állománya a négyszeresére nőtt – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Ennél jobb konstrukciót egyetlen pénzintézet sem kínál
Tállai András felhívta a figyelmet az ingyenes állampapír-szolgáltatásra
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Ha állampapír, akkor Magyar Államkincstár – szögezte le az államtitkár. Egyre többen választják a kincstár állampapír forgalmazással kapcsolatos szolgáltatásait. Míg 2013-ban százharmincezer aktív értékpapírszámlát vezetett a kincstár a lakossági ügyfelei részére, addig 2019-ben már több mint négyszázötvenezret. A lakossági ügyfelek értékpapírszámláján tartott összeg még ennél is nagyobb mértékben emelkedett: a kincstár lakossági ügyfeleinek állampapír-állománya 2013-as az ötszáz milliárd forintról tavaly kétezermilliárd forintra nőtt – ismertette az adatokat Tállai András. A lakossági állampapírok vásárlása a magyar emberek számára előnyös, és hazánk stabilitását is erősíti – összegezett az államtitkár. Felidézte, hogy jelenleg az egyik legjobb befektetés a magas kamatozású Magyar Állampapír Plusz (MÁP+), ugyanis öt év alatt összességében huszonhét százalék feletti hozamot biztosít. A Magyar Államkincstárnál érdemes állampapírt vásárolni - jelentette ki az államtitkár. A kincstárnál jobb konstrukciót egyetlen más pénzintézet sem kínál, hiszen a MÁK-nál az értékpapírszámla-vezetés ingyenes, és a jegyzés, az adás-vétel, az újrabefektetés, a kamat- és törlesztésfizetés is díjmentes. Mindezek mellett készpénzfelvételi díj és pénzügyi tranzakciós illetékfizetési kötelezettség sincs, amellyel a lakosság további költségek alól mentesülhet – sorolta az előnyöket. Az állampapírvásárlás a Webkincstáron és a mobilkincstáron keresztül egyszerű, mindössze néhány kattintással elintézhető. Akik személyesen intéznék pénzügyeiket, hetvenhat állampapír forgalmazó helyen tehetik ezt meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom