Ajánló

Egy párizsi és egy barcelonai szék – a pad alá kerülhet Neymar

Labdarúgás. Hiába kezdett el újra edzeni a brazil szupersztár a PSG edzőközpontjában, megmondta Leonardónak, hogy távozni akar

Nem tudni, akad-e olyan PSG-szurkoló, aki igazán szeretné, hogy Neymar maradjon a Fény Városában – ha akad ilyen, talán feleslegesen reménykedett azt hallva, hogy a brazil sztár visszaérkezett a csapathoz.

Egy párizsi és egy barcelonai szék – a pad alá kerülhet Neymar
Neymar a PSG edzőközpontjában izmozott egyet
Fotó: Twitter.com

Neymar még június elején, a Copa Américára készülve sérült meg, kihagyta a brazil válogatott győzelmével zárult kontinensbajnokságot. Ám immár fittnek mondja magát, így annak főleg nincs akadálya, hogy eddzen. Talán kisebb csapdába is került emiatt. Ha ugyanis nem egészséges, nyilván még nehezebb meggyőznie neki, illetve ügynökei­nek a Barcelona vezérkarát arról, hogy szükség van rá.

A szerződése szerint már a múlt hét elején vissza kellett volna térnie a Paris Saint-Germainhez, de – brazil játékosoknál nem ritka az ilyesmi – egy héttel meghosszabbította a szabadságát. E hét elején, hétfőn már felbukkant a PSG edzőközpontjában, a Camp des Loges-ban, miután találkozója volt egy honfitársával. Az ugyancsak brazil Leo­nardo Araujo (a fiatalabbak kedvéért: 1994 világbajnoka) a nyáron visszatért a párizsi klubhoz, ő az új sportigazgató. Neki jutott a feladat, hogy megfelelő szigorral informálja Neymart arról, hogy pénzbüntetés vár rá. A világ harmadik legjobban kereső játékosát azért ez nyilván nem vágja a földhöz, ugyanakkor bármennyire is utálja már Párizst és a PSG-t, valamennyire (?) a klub vezetőinek jóindulatára van utalva. A szerződésében nem szerepel kivásárlási ár, tehát még hogyha a Barcelona nagyon fontosnak is tartaná a megszerzését (a mindenáronról ebben az esetben szó sincsen), csak akkor hagyhatja el a PSG-t, ha a francia klub katari vezérkara erre rábólint. Röviden: Neymar a PSG jóindulatára kénytelen apellálni.

A brazil Leonardóval tárgyalva megerősítette, hogy távozni akar, de, ahogyan mondani szokták, ennek a kijelentésnek nem volt hírértéke, ezt mindenki tudta Párizsban. Mindazonáltal a barcelonai Sport szerint Leonardo Neymartól is hallani akarta, hogy tényleg távozni kíván-e. A Le Parisien című bulvárlap úgy tudja, hogy a játékos és a sportigazgató tárgyalásán nem hangzott el az FC Barcelona neve, még hogyha mindenki tisztában is van vele, hogy a Camp Nou Neymar remélt és tervezett célpontja.

A Barcelona és a PSG érdekei ebben az ügyben nem esnek egybe, a katariak az elmúlt két évben rengeteget költöttek Neymar megvételére és fizetésére, nem fognak olcsón lemondani róla. A Sport szerint a Barcelona úgy tudja csökkenteni Neymar árát – ha valóban vissza akarja venni –, hogy átenged játékost vagy játékosokat a PSG-nek. Coutinho, Rakitić vagy a két francia világbajnok, Umtiti és Dembélé jöhet szóba az ügyletben.

Miután a Barça még nem tett konkrét ajánlatot Neymarért, az sem zárható ki, hogy a brazil kénytelen lesz Párizsban tölteni a következő szezont is. Ha így lesz, nem volt bölcs mondat egy interjúban arról beszélnie, hogy a legszebb futballélménye az volt, amikor a Barcelona a Camp Nouban tönkreverte a PSG-t.