Ajánló

Hadseregünk gerincét jelentik az altisztek

A Zrínyi 2026 programmal a modernizáció mellett a katonáknak is huszonegyedik századi életpályát tudnak biztosítani

Ünnepélyes keretek között tett esküt szombaton kétszázhatvan altiszt Budapesten, a Hősök terén. Az eseményen Benkő Tibor honvédelmi miniszter egyebek mellett arról beszélt, hogy a katonák legyenek méltók az egyenruha viselésére, és mutassanak példát a társadalomnak.

Hadseregünk gerincét jelentik az altisztek
A haderőfejlesztés a biztonságunkat szolgálja – hangsúlyozta Benkő Tibor
Fotó: MH/Ficsor Márton

Arra tettek esküt, hogy gondoskodnak az önökre bízott katonákról, s ezentúl nemcsak magukért, de bajtársaikért, a nemzetért és az országért is szolgálnak – hangoztatta szombaton Budapesten, a Hősök terén tartott altisztavatáson Benkő Tibor. A honvédelmi miniszter az eskühöz felsorakozott kétszázhatvan katona előtt arról beszélt, hogy a hadsereg gerincét adó altisztek egy sok megpróbáltatással, lemondással, kihívással járó hivatást választottak. Legyenek méltók a fogadalomtételhez, szolgáljanak ennek szellemiségében és tudatában, s legyenek arra büszkék, hogy a Magyar Honvédség tagjai – fogalmazott a tárcavezető.

Benkő Tibor hangsúlyozta, a Zrí­nyi 2026 programnak köszönhetően az új altisztek olyan korban kezdhetnek dolgozni, amikor a honvédség teljesen megújul, átalakul. Utalt rá, a haderőfejlesztés révén nem csak a technikai eszközöket modernizálják vagy cserélik le teljesen, de a katonáknak is huszonegyedik századi életpályát biztosítanak. Utóbbi elengedhetetlen eleme a folyamatos, élethosszig tartó tanulás és felkészülés – fogalmazott. Mint kifejtette, fontos leszögezni, hogy a Zrínyi 2026 lehetőséget ad a magyaroknak arra, hogy békében és biztonságban élhessenek a hazájukban.

Az eseményen Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a katonákhoz és a megjelent rokonokhoz szólva arról beszélt, altisztnek lenni nemcsak egy munka, hanem hivatás is egyben. „Hiszem és vallom, hogy az olyan katonai értékek, mint a bajtársiasság és a csapatszellem nem csupán a Magyar Honvédség tagjainak jelentenek morális erőt, hanem a civil közösségek együvé tartozását is erősítik” – fogalmazott az ünnepélyes eskütételen a parancsnok.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom