Ajánló

Két magyar páros is nyolcaddöntős lett

Magyarországi világversenyek. A budapesti asztalitenisz-világbajnokságon eljutottunk az igazság pillanatához

Nézzük az események pozitív oldalát: világversenyt rendezünk, ráadásul olyan jól, hogy az asztalitenisz-szövetség máris kiérdemelte a nemzetközi szövetség (ITTF) elismerését, a kiváló rendezvény címet. De a pingpongasztalok mellett is akadtak sikereink. A Hungexpo-csarnokba kilátogató többezres közönség azonban nem volt felhőtlenül boldog: Póta Georgina elvérzett.

Két magyar páros is nyolcaddöntős lett
Ecseki Nándor és Szudi Ádám párosban magabiztosan verte brazil ellenfelét
Fotó: Papajcsik Péter

A vb hazai húzóneve, a kétszeres Eb-aranyérmes Póta Georgina nem bírta el a terhet és azt, hogy a szakvezetés elsősorban tőle várta a becsületes helytállást. Kedden a női egyes főtáblán a 64 közé jutásért a tajvani Liu Hszing-jin 3-0-s előnyénél kilátástalan helyzetbe sodorta magát. Két szettet tudott nyerni, ám a harmadik zsinórban már nem jött össze, és 4-2-vel vége is lett. „Köszönöm a közönség biztatását, sajnálom, hogy nem tudtam győzelemmel meghálálni” – nyilatkozta a magyar pingpongos. Sok pihenésre nem volt ideje, mert a svéd Matilda Ekholm oldalán a női páros második fordulójában is asztalhoz szólították. A papírforma alapján esélyesek voltunk, de a 4-1-es győzelem a Li Jie, Li Qian (holland, lengyel) kettősé lett. Sajnos Póta Georgina mindkét számában kiesett.

Még jó, hogy ugyanekkor a Madarász Dóra, Pergel Szandra duó a halál torkából hozta vissza a mérkőzést a francia Pauline Chasselin, Laura Gasnier kettős ellen, pedig utóbbiak 3-1-re is vezettek, az utolsó három szett azonban a mieinké lett, összesítésben 4-3-mal jutottak a szerdai nyolcaddöntőbe. „Amikor nagyon vezettek, minden mindegy alapon lelazultunk, ráadásul megláttuk a túloldalon az életnagyságú kabalafigurát, Pongit, ettől nagyon jó kedvünk lett” – nyilatkozta Pergel Szandra, aki Chasselint egyesben is megverte.

A férfi páros második fordulójában az ötödikként kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős 4-1-gyel helybenhagyta a brazil Eris Jouti, Gustavo Tsuboi párt, akik csak az első szettet tudták hozni. „Nem szeretnénk itt megállni” – nyilatkozta bizakodva a nyolcaddöntőbe jutást követően Ecseki.

A nap végén a női egyesben állva maradt és a 32-be jutásért küzdő, párosban remeklő Madarászért és Pergelért szurkoltunk. Előbbi azt a holland színekben versenyző Li Jie-t kapta, aki Pótáék útjába állt párosban, ráadásul nagyon nem ide állt a zászló. Csakhogy Madarászt ez nem érdekelte, le tudta győzni a fáradtságát, és a közönség szurkolásától hajtva hét szettben 4-3-ra nyerni tudott. Bravó! Pergel Szandra még erősebb ellenfelet kapott, a japán Kato Miju 4-1-re hozta a találkozót, de egy szép szett ide is jutott.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom