Ajánló

A magyar családpolitika hivatkozási alappá vált

Sikert aratott Novák Katalin beszéde a bogotái csúcstalálkozón

A választás szabadságát, a családalapítás és otthonteremtés támogatását hangsúlyozta Novák Katalin államtitkár egy nagyszabású latin-amerikai konferencián.

A magyar családpolitika hivatkozási alappá vált
A választás szabadságát nyújtja a kormány – mondta Novák Katalin Bogotában
Fotó: Facebook.com/csaladesifjusag

Nagy elismerést váltott ki a magyar családpolitika a Politikai Hálózat az Értékekért nevű szervezet csúcstalálkozóján amelyet idén Bogotában, Kolumbia fővárosában tartottak. Olyan, gyakorlatilag az egész világra kiterjedő hálózatról van szó, amely igyekszik összefogni olyan döntéshozókat, akiknek fontosak a családi értékek, fontos az emberi méltóságnak a tisztelete, fontos az emberi élet, valamint a keresztény kultúrának az értékei – mondta az MTI-nek Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, akit korábban a szervezet alelnökének választottak.

Az államtitkár a rendezvényen bemutatta a magyar családpolitika eddigi eredményeit és ismertette annak újdonságait. Kiemelte a hét pontból álló családvédelmi akciótervet, és azon belül is a legalább négy gyermeket nevelő édesanyák szja-mentességét.„Magyarországon mi a fiataloknak a mozgásterét szeretnénk növelni, szeretnénk, hogyha a fiatalok minél szabadabban tudnának döntést hozni arról, hogy mikor alapítsanak családot, hány gyermeket vállaljanak, és ha vannak erre vonatkozó elképzeléseik, megtalálták a párjukat, szeretnének családot, akkor minél kevesebb akadályba ütközzenek. Erről szól a magyar családpolitika, a választás szabadságának a növeléséről” – mondta.

Novák Katalin a távirati iroda beszámolója szerint beszélt arról is, megtapasztalhatták azt, hogy Magyarország hivatkozási alappá vált, hogyha családtámogatásokról van szó. Az államtitkár hozzátette továbbá, hogy sok hozzászóló, köztük latin-amerikaiak, de európaiak is referenciaként említették hazánkat, hogy számukra hazánk egy olyan követendő példa, ahonnan ők is szeretnének inspirációt meríteni.