Ajánló

Globális veszélyforrások

Szijjártó: Elsőként mondtunk nemet az ENSZ-paktumra

Hazánk volt az első európai ország, amely világosan nemet mondott a globális migrációs csomagra, hatalmas nyomásnak álltunk ellen – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint erre büszkének kell lenni.

Globális veszélyforrások
A migráció nem alapjog – húzta alá a tárcavezető
Fotó: Hegedüs Róbert

Felidézte, 2015-ban több százezer illegális bevándorló masírozott át az országon, és miközben megsértették a határainkat, belemosolyogtak a kamerákba, majd a déli határkerítés megépítése után egyenesen rátámadtak a magyar rendőrökre. Mindez egy jól kidolgozott, a népességcserét célzó terv része volt, amelynek végrehajtásában szerepet kapott az uniós bürokrácia, a balliberális fake news-gyárak, valamint azok a politikusok, akik a nemzeti szuverenitást és kultúrát megvédő kormányokat támadják.

A tárcavezető rámutatott: az ENSZ globális migrációs csomagja a legveszélyesebb, amit eddig elfogadtak, ráadásul ennek rendelkezéseit Brüsszel most azok számára is kötelezővé tenné, akik nem fogadták el azt. A csomag hazug alapállításra épül, nevezetesen arra, hogy a migráció alapvető emberi jog. „Senki nem teheti meg, hogy reggel rábök a térképre, és azt mondja, mostantól itt akarok élni” – fogalmazott a miniszter, aki szerint a harc most újabb szakaszába lépett. Beszédében Szijjártól megerősítette, továbbra is fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy eldöntsük: Magyarország nem akar sem migrációs kibocsátó-, sem tranzit-, sem befogadó­-ország lenni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom