Korszakos felfedezést tettek a tudósok: rájöttek arra, hogy a jó közérzet titka egy nagy tányér tésztában rejlik. Nem túl meglepő módon erre a következtetésre egy olasz, még pontosabban a milánói IULM Egyetem viselkedéstani karán jöttek rá, ahol huszonöt és ötven év között férfiakat és nőket vontak be a kutatásba, és fizikai és neurológiai változásaikat vizsgálták tésztaevés közben. Kiderült, hogy a résztvevők sokkal boldogabbak voltak, amikor az ízletes pasztákat tömhették magukba, mint amikor kedvenc dalaikat hallgathatták vagy éppen izgalmas sporteseményt néztek. De ez nem minden, mert a tésztaevés a pozitív érzelmek kiváltásához és a boldog arckifejezések megszületéshez is hozzájárult. Félre tehát bú, tűnj messzire szomorúság! Hiszen ha rossz a kedvünk, nyomaszt a mindennapok gondja, egy jó milánói makaróni meghozhatja kedvünket. Ha pedig spagetti carbonarát eszünk, az egyenesen jól hat a rekeszizmunkra. Hiszen ha jól van elkészítve, reggelig sem bírjuk abbahagyni a nevetést.