Galsai Dániel

Vélemény és vita

Ferenc éteri szerelme

Fricska

Én alapvetően híve vagyok a szerelmes leveleknek. Jó esetben van bennük kecs, kellem, némi felfokozott idealizmus, némi naivság, de összességében a lélek örökkévalóságáról szólnak, ami dacol a dühödt liberális, szingli trendekkel. Szinte hihetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc ezt a műfajt is képes volt összepiszkolni, mániáival és képtelen politikai vízióival leértékelni!

Márpedig a végletesen frusztrált néptribun legutóbbi internetes bejegyzésében gyakorlatilag ezt a jobb sorsra érdemes, romantikus műfajt próbálta gyakorolni: „Ő kell ma Magyarországnak. Egy nyugodt, okos, közös megoldást kereső, európaian magyar nő. Sok nyelvet beszélve, sokakkal beszélgetve. Megoldásember. Nem harcot, hanem megállapodást keres. Kitartó, sokszor fárasztóan az. Új vezetője lesz Magyarországnak. Dobrev Klárának fogják hívni.”

Férfiemberként tudom, és töredelmesen bevallom, hogy néha magam is túloztam hölgyeknek szóló vallomásaimban. De arra azért mindig vigyáztam, később ne kelljen szégyenkeznem, ne mondjak olyat, ami a másiknak utólag fájdalmat okoz. Ennek függvényében bátran ki merem jelenteni: Gyurcsány immáron nem csupán egy sokszorosan bukott politikai csirkefogó és posztkommunista ingyenprivatizátor milliárdos, hanem a magánéletében is gátlástalan hazudozó! Az ilyen szintű áltatás maga az aljasság.

Mit mesél Fletó Klára asszonynak, mivel próbálja becsapni élete párját és természetesen a kábán tüntetni járó, néhány ezres törzsközönségét? A felmérések szerint a DK már rég elérte azt a bizonyos, legendás, politológiai „üvegplafont” – a választások óta még csökkent is a támogatottságuk, az időközi voksolások elsöprő többségét elvesztették. Amit elértek, az az önjelölt habzóborász hagymázas öncsalása: kivégezte az MSZP-t, talált magának egy szánalmas bohócot – aki nála is szerényebb képességű – a Jobbik élére, a bántóan ostoba Jakab Péter viszont már szintén megbukott, az új elnök szóba se akar állni vele. A Párbeszéd és az LMP gyakorlatilag már nem létezik – a gyűlöletretorikus amúgy is közölte, hogy Karácsony Gergelyt legközelebb már nem fogja támogatni. Ellenben ott maradt még rajtuk kívül a jelentős erővel bíró Mi Hazánk, és a maradék Jobbik, akik soha, semmikor Fletóval... Akárhogy számoljuk, a súlyos önértékelési zavarral küszködő táncoskomikusnak nagyjából 60 százalékra kellene felkúsznia, hogy legyen esélye a kormányzásra, ami gyakorlatilag lehetetlen, jelenleg 10 százalékon vegetálnak.

Adnék egy kisebb összeget, ha csak egy estén, széklábnak álcázva, ott lehetnék az Apró-villában. Vajon mit reagál Klára asszony erre az irracionális szerelmes üzenetre? Megköszöni? Vagy inkább dühösen elveszi a habzóbort kóválygó férjura elől?