Csizmadia László

Vélemény és vita

Ugribugrisok

A személyes érdekeiket követő, nemzetüket eláruló, megvett európai parlamenti képviselők már érzik, hogy megbízatásuk vége közeledik. A magyar ellenzéki képviselők sorsa is beteljesedik. Ezek a parazitaként élő EU-s képviselők 2024-ben eltűnnek a feledés homályában, mert küldőik érdekeit megtagadva saját pecsenyéjüket sütögették. Frakciójuk utasításait követve a globalizmus élharcosaiként sütkéreztek a brüsszeli Kánaánban. Nemsokára jön a számonkérés ideje, a következmények fájdalmasak lesznek, egzisztenciával kell fizetni a téves, az európai polgárokat sújtó szankciós döntéseikért. Az orosz–ukrán háború megakadályozásának elmulasztásáért. A brüsszeli bürokraták pandémiával kapcsolatos korrupció gyanújával társult késlekedésének okozata, hogy családok százezrei gyászolják hozzátartozóik elvesztését.

Az unió országaiban elkövetkező választások jelezni fogják, hogy nincs pardon. A nyugati demokrácia hagyományainak megtagadása a népfelség visszavágását jelenti. Az unió képviselőinek újraválasztásakor a hazájuk sorsától elidegenedő képviselők sokasága szedheti a sátorfáját. A huszonhetek polgárainak képviseletét ellátni képtelen brüsszeli bürokraták azonnali száznyolcvan fokos fordulattal talán enyhíthetik felelősségre vonásuk következményeit. Az elhibázott gazdaságpolitika, az orosz agresszióra adott válaszok miatt Európa polgársága szenved. Ugyanakkor pénzügyi guruk, fegyverkereskedők bartereznek ukrán földekért, búzáért, kukoricáért, napraforgóért. Teszik ezt az inflációs árak bezsebelésével. Az olaj- és gázembargó elsősorban az Egyesült Államok multinacionális vállalatait hozta kedvező helyzetbe, kontinensünk polgárai pedig télen didereghetnek.

Az első és második világháború borzalmait nem követheti a harmadik, Európára kiterjedő háború. A világméretű katasztrófa a béketárgyalások azonnali megkezdésével hárítható el. Egyes túllelkesedett országok fegyverküldeményei a háború kiszélesedését eredményezik.

A romjain heverő Gyurcsány Ferenc ketrecével körülzárt ellenzék a magyar többség által támogatott kormány békére felszólító álláspontját támadja. Saját boldogulásuk jövőbeni biztosításának érdekében gátlástalan hívei lettek az egy kézben megvalósítandó amerikai típusú föderációs államnak.

A vesztüket érző MSZP-s Ujhelyi István és a jobbikos Gyöngyösi Márton bohóckodásba kezdett. A magyar polgárok egyszer sem kérdőjelezték meg, hogy helyünk az Európai Unióban van. A két ravasz, ugribugri, pártpolitikusként kiégett figura magamutogatásáról van szó. A magyar szellemi honvédők üzenete, hogy polgáraink kezdeményezésével és jobbító szándékaival az EU alapítóinak eredeti elképzelései szerint erősítsük meg a nemzetek egyenrangú szövetségét.

Summázva, az ellenzéki ugribugrik nézzenek a tükörbe, és a lehető leghamarabb távozzanak a politikai színpadról. Az ilyen magamutogató politikusok nem kerülhetik el a nézők tojásdobálását.

A szerző a CÖF–CÖKA kuratóriumának elnöke