Kondor Katalin

Vélemény és vita

Európa elbolondítása

Csak a vak nem látja, hogy fortélyos elnyomásban élünk. Új, embertelen, természetidegen elképzelések, ideológiák születtek

Nincs nap, hogy a „művelt Euró­pát” ne próbálnák csúfosan elbolondítani azok, akik felszámolására, avagy rabláncon tartására szövetkeztek. Nincs itt már olyan, hogy ez a földrész egyenrangú országok szövetsége, hiszen lassan az országok is megszűnnek, s mint hajdan a kommunizmus idején, a központból kapjuk a parancsokat, s persze onnan irányítják a csatlósokat is. A központ ez idő tájt az Egyesült Államok.

Most például globális mini­mumadót terveznek arrafelé, ám nem érdemes elemezgetni, mi fán terem ez, a lényeg, hogy Amerikából (ott élnek a parancsnokok) megüzenték, hogy erre lenne szükség. (Gondolom, nekik.) S kész. Roma locuta, causa finita, ahogy a művelt latin mondta, azaz nincs fellebbezés, nincs kivétel. A felsőbb parancs nem ismer ellenkezést. Mint ahogy az országok önálló döntési jogát, függetlenségét sem ismeri el, hiszen folyton diktálni akar. Özönlenek is az ukázok. Ukrajnába fegyvereket kellene szállítanunk, naponta többször is keblünkre kellene ölelni mindenkit, aki LMBTQ-­ügyben érintett, nem beszélve az illegális migránsok hadáról, és így tovább.

Ezen ötletek kivitelezéséhez olyan segítői vannak, mint Soros György, akinek világmegváltó terveit már jó ideje ismerjük, ám azon kívül, hogy szétkürtöljük, milyen módszerekkel próbálja az emberiség egy részét eltüntetni, zombivá változtatni, és minden élőnek megmondani, mit tegyen, a világ képe azt mutatja, sok aljas és gonosz terve megvalósulni látszik.

Azon a napon, amikor ezt a cikket írni kezdtem, a magyar sajtó arról adott hírt, hogy az Ünnepi Könyvhéten díjat kapott a Meseország mindenkié című kiadvány, az a könyv, amely az LMBTQ-ideológiát propagálta, s amelyben a heteroszexuális karaktereket negatív színben tüntették fel, magyarán gonosznak ábrázolták. Ráadásul – legalábbis a cikkből az derült ki – a díjat maguk a gyerekek szavazták meg. Hiszi, aki akarja, mindenesetre, ha igaz, ha nem, az cáfolhatatlan, hogy világ felforgatását óhajtók úgy nyomulnak előre, mint kés a vajban. S ehhez minden segítséget megkapnak. Odaátról, a parancsnoki műhelyből.

Ez idő tájt értesülhettünk arról is, hogy bizonyos, magukat függetlennek tartó szervezeteket kitartóan pénzelnek. Ezeket hívják NGO-knak, s ma már senki előtt nem titok, hogy Soros György világmegváltó terveit hivatottak megvalósítani. Hogy mitől függetlenek, azt eddig még senkinek sem sikerült hitelt érdemlően megnevezni, bizonyítani. Nálunk, Magyarországon viszont szinte mindegyik ilyen NGO kormányellenes.

Tehát már csak ezért sem cáfolható, hogy támogatóik, a legtöbb esetben maga Soros György jogtalanul avatkozik bele az országok belügyeibe. Nekünk pedig azt kellene elfogadnunk, hogy a pénz, a pénzhatalom a legnagyobb és legyőzhetetlennek látszó úr a világ felett. Normális és tisztességes ember ezt nem fogadhatja el, ám sajnos kénytelen tudomásul venni.

A mitológiából ismerjük a történetet, Zeusz bika képében elrabolta a szép királyleányt, Európét. Ma aligha cáfolható, hogy Európát bizony elrabolták. Szellemi kincsei fogyatkoznak, meghatároznia magát nem sikerül, filozófiája zavaros, megadta magát a matériának, civilizációja kifulladt, értékeit naponta hagyja megszentségteleníteni. Elrablásának beteljesedésére aligha kell már sokat várnia.

Közben gonosz erők, külső és belső ellenségek ellenállás nélkül rombolják megmaradt hitét, s próbálják ketrecbe zárni. Gyújtogatják templomait, s hagyja. Ölik papjait, s hagyja. Rombolják kultúráját, s hagyja. De polgárai dölyfösségüket, fensőbbséges viselkedésüket nem hagyják el. Fizetésemelésért még csak-csak kivonulnak az utcára, de földrészük és persze életük tönkretevőit gyáván engedik garázdálkodni. Elöljáróik közül sokan pedig pénzért árulják meggyőződésüket, amelyet akár naponta megváltoztatnak.

Csak a vak nem látja, hogy fortélyos elnyomásban élünk. Új, embertelen, természetidegen elképzelések, ideológiák születtek, jönnek a hírek, például a fehér emberek tervezett kiirtásáról, amelyek lehet, hogy nem igazak, viszont mily érdekes, hitelt érdemlően nem cáfolja ezeket a terveket senki. Sőt! Beavatottak locsognak, azaz fenyegetnek újabb és újabb világjárványokkal, riogatnak hazug, megalapozatlan, de tudományosnak feltüntetett környezeti katasztrófák bekövetkeztétől, s mindenkit támadnak, aki még megőrzött némi normalitást a gondolkodásában és viselkedésében.

Itt tartunk tehát az elbolondított Európában, s akinek még megmaradt némi hite és esze, azon töri a fejét, mibe is lehet kapaszkodni, ami segít megtartani hitét, szellemi és erkölcsi tartását, s nem engedi elbolondítani. Mondanám válaszul, hogy a művészetbe. Az igazi művészetbe. A nagy gondolkodók megismerésébe.

Mindez, ha megoldást nem is ad Európa égető gondjaira, legalább elgondolkodtatja az embert. Sőt még az is lehet, hogy segít elboldogulni a felbolydult világban. Szerintem segít. Ide is írok egyet. Csak egy kis részlet Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa című verséből. „hazám, boldogtalan Európa, / ha túléled a harcok végét, / elbírod-e még te az Istent, / a Szeretetet és a Békét?”

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Arról, hogy nem mindegy, mit olvasunk

Ā„A könyvek úgy hatottak rám, mint a tanítómesterek, mint a próféták és mint a nők” – írja Szabó Lőrinc a Könyvek és emberek az életemben című esszéjében

Brém-Nagy Ferenc

Brém-Nagy Ferenc

Hideg veríték

ĀSzámos kérdésre feleletet kaptunk a választás óta eltelt bő két hónap alatt az egyesült (majd újra osztódni induló) baloldali ellenzékkel kapcsolatban