Galsai Dániel

Vélemény és vita

Független mesék

Fricska. Egészen bámulatos tripla szaltókkal próbál hozzájárulni a magát függetlennek becéző sajtó az ellenzéki gyászmunkához

Ezúttal Juhász Vanessza kollegina elemezte a teljes zűrzavart a Mérce nevű portálon: „Az ellenzéknek a független médiával való viszonyát is át kell gondolnia, ha választást akar nyerni. (…) A választásokat megelőzően az ellenzék egyre inkább bezárkózott a szabad sajtó kínosabb kérdései elől.”

Nem győzök elámulni! Egyfelől a felütés egy alig burkolt fenyegetés – csak nem arról van szó, hogy a balliberális „függetlenek” igenis hatalmi ágként óhajtanak működni? Másfelől mi az, hogy az ellenzéki politikusok „válogattak a kendermagban”, mint Petőfi édesanyjának a tyúkja?

Márpedig Vanessza kisasszony ezt állítja: volt, aki Gulyás Márton Partizán című műsorának provokatív kérdéseit negligálta, akadt, aki Rónai Egon ATV-jét szerette, mások az RTL-be jártak szívesen, Gyurcsány inkább „tévézett”, Márki-Zay you-tube-ozott, a Momentum a hírportálokat kultiválta. Csak egyet nem értek. Mi volt ez a médiasvédasztal, fanyalgó vendégekkel, miközben szerintük a „független” médiát már sok éve bedarálta a kormány?

Kapcsolódó írásaink

Nagy Dóra

Nagy Dóra

Csak füst, semmi láng

ĀA minap igen érdekes cikkre hívták fel a figyelmemet. Figyelmeztettek rá, hogy egy szakdolgozat hosszúságú magyarázkodásról van szó, de érdemes végigolvasni, mert roppant szórakoztató olvasmány az ellenzéki szerencsétlenkedésről