Tom Van Grieken

Vélemény és vita

A konzervatív ellenszer

Azért állunk itt, hogy megőrizzük azt, ami jó, a szüleink és nagyszüleink iránti tiszteletből. És azért állunk itt, hogy gyermekeink és unokáink jobb jövőt kapjanak

Szeretnék bocsánatot kérni néhány jól ismert belga exporttermékért. Nem, nem a csokoládéért, a sörért vagy a sült krumpliért.

Nem, barátaim, tiszta szívemből szeretnék bocsánatot kérni azokért az európai tisztviselőkért, akiket hazám a múltban Európába küldött. Szeretnék bocsánatot kérni az Európai Tanács korábbi és jelenlegi elnökéért, Herman Van Rompuy és Charles Michel urakért.

De leginkább a legrosszabb politikai exporttermékért, a liberális szélkakas Guy Verhofstadtért érzem szükségét, hogy bocsánatot kérjek.

Higgyék el nekem, amikor azt mondom, hogy ezek a figurák semmiképpen sem képviselik népemet, a flamand népet.

Mindannyian Belgium miniszterelnökei voltak korábbi életükben, és mindannyian az európai intézményekben futottak be kar­riert. Hazám népe nemcsak leszavazta őket, hanem némelyiküket el is üldözték. És a végén mindegyikük rosszabb állapotban hagyta hátra hazánkat.

A tisztességes emberek ilyen szégyen után lejjebb vennék a hangjukat. De az olyanok, mint Charles Michel úr, nem. Ők még mindig kioktatják a népszerű állam- és kormányfőket.

Az olyan emberek, mint Guy Verhofstadt, a magyar emberek kárára fontoskodnak. Hogy merészelik?

Emberek, akik a saját országukban egyik választást vesztették el a másik után, szükségét érzik, hogy kioktassák azokat, akik az ő országukban választásról választásra nyernek. Semmi joguk nincs kioktatni Orbán urat, akit a magyar emberek túlnyomó többsége támogat!

Nem csoda, hogy mi, konzervatívok éppen itt, Budapesten találjuk magunkat. Ebben a pillanatban Magyarország a globalista agendával szembeni konzervatív ellenállás szíve. Ha van konzervatív megújulás Európában, akkor az kétségkívül itt, Magyarországon a leglátványosabb.

Milyen bátor emberek vagytok ti, magyar barátaim! Nagyon világos üzenetet küldtetek Európának és a világ többi részének. Nagyon világosan megmutattátok nekik, hogy ez a ti földetek. És senki nem mondhatja meg nektek, hogyan éljétek az életeteket, és hogyan alakítsátok a saját jövőtöket! Ez igazi inspiráció mindannyiunk számára! Ti vagytok a 21. század szabadságharcosai!

Nekünk, konzervatívoknak tisztában kell lennünk a globalisták stratégiájával. Kötelességünk leleplezni az Európai Unió elitjének doktrínáját.

Az Európai Bizottság korábbi elnöke, Jean-Claude Juncker (kivételesen nem belga) még azt is elmagyarázta – az őszinteség ritka felvillanásaként –, hogyan csinálják, idézem: „A legtöbb ember nem érti, hogy mit döntött az EU, és ha senki sem ellenkezik, akkor lépésről lépésre haladunk tovább, amíg nincs visszaút.” És pontosan ezt teszik.

Ha szeretett kontinensünk, Euró­pa nehéz időket él át, a megoldásuk egyszerű és mindig ugyanaz: „Több politikai unióra, több hatalomra van szüksége az Európai Uniónak.”

És ha Európa virágzó időket él át, ugyanazt halljuk: „Több politikai unióra van szükségünk, több hatalmat az Európai Uniónak.”

Nem számít tehát, hogy jó vagy rossz idők járnak. A végeredmény a fejükben mindig ugyanaz: több hatalom és központosítás az EU-ban és kevesebb szuverenitás a nemzetállamoknak.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Európai Unió soha nem volt a megoldás. A pénzügyi válságra sem volt megoldásuk. Nem volt megoldásuk a bevándorlási válságra. Nem volt megoldásuk az egészségügyi válságra, és a mai napig nincs megoldásuk az energiaválságra. A jelenlegi Európai Unió nem a megoldás, hanem a probléma! Tehát kevesebb központosításra és hatalomra van szüksége az EU-nak, helyette több szabad, szuverén nemzetállamra, amelyek a saját feltételeik szerint működnek együtt.

Kérdezzétek meg magatoktól!

Mikor élte meg kontinensünk a legsötétebb időket? Megmondom: minden alkalommal, amikor az imperialisták megpróbálták erőszakkal, a nép akarata ellenére egyesíteni Európát. Amikor a globalisták megtagadták az európai népek egyedi identitását, és lerombolták a nemzeti szuverenitást. Legyen az a náci Németország, legyen az Szovjetunió vagy a mai Európai Unió.

És mikor virágzott fel a mi Európánk, barátaim?

Amikor a szabad és büszke nemzetek tiszteletben tartották egymás identitását és szuverenitását.

Amikor egészséges gazdasági verseny folyt a kölcsönös tisztelet alapján.

A marxisták, imperialisták, globalisták mindannyian csak a gazdaságra alapozzák világnézetüket. Hisznek a társadalmi mérnökösködésben, és el akarják pusztítani a történelem során organikusan kialakult társadalmakat és hagyományokat.

Nyugat-Európában már mindent hallottunk. A történelmet újra kell írni. A hősök szobrait el kell távolítani. Az utcaneveket le kell cserélni. A karácsonyi vásárokat mostantól téli vásároknak hívják. A hagyományaink túl régimódiak és elavultak.

Megdöbbentő ezt kimondani, de manapság szinte forradalminak tekinthető, ha egyszerűen csak megvédjük azt a tényt, hogy csak két nem létezik, a férfi és a nő. Egyszerűen el kellene fogadnunk a gender mesterséges fogalmát.

Minél woke-abbnak és politikai­lag korrektnek lenni a fő céllá vált. Mindent, ami nem felel meg ennek az agendának, álhírnek bélyegeznek, például azt is, hogy a férfiak nem tudnak szülni.

Világos, hogy minden eddiginél nagyobb szükségünk van egy ellenszerre ezzel a pusztító erővel szemben. És ez az ellenszer itt van. Itt, Magyarországon, ahol a józan ész uralkodik, és az emberek teljes támogatását élvezi. De ezt az ellenszert be kell adni Európa többi részének is.

Mi vagyunk az ellenszer! Mi vagyunk a globalizmus és a multikulturalizmus, a woke-őrület és az öngyűlölet ellenszere. Azért állunk itt, hogy megőrizzük azt, ami jó, a szüleink és nagyszüleink iránti tiszteletből. És azért állunk itt, hogy gyermekeink és unokáink jobb jövőt kapjanak.

Mi, barátaim, mi vagyunk a jó fiúk! Miénk az erkölcsi fölény. Olyan dolgokat védünk, amelyekért érdemes harcolni. Megvédjük a szólásszabadságot. Megvédjük a nemzetállamot. Megvédjük a kereszténységet. Megvédjük a hagyományos családokat. Megvédjük népünket, kultúránkat, örökségünket.

És soha ne feledjük, ha mi nem tesszük meg, a gyermekeinknek már nem lesz rá lehetőségük.

A hagyomány és a konzervativizmus nem a hamu imádata, hanem a tűz megőrzése.

Elhangzott a CPAC Hungary konferencián, 2022. május 20-án.

(A szerző a Flamand Érdek elnöke)

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Gyászmunkában a balliberális sajtó

ĀÚgy tűnik, hogy még mindig nem ért véget a baloldali gyászmunka, és addig így is marad, amíg az ellenzéki pártok nem lelik meg helyüket a rendszerben, illetve nem találják ki végre, hogy kik ők, és mit akarnak

Kő András

Kő András

Egy kis nyelvészkedés

ĀGárdonyi Géza Egri csillagok című regénye Magyarország legkedveltebb könyve lett évekkel ezelőtt egy televíziós műsor eredményeként