Nagy Ervin

Vélemény és vita

Bikaborjak árulása

Ötéves a NOlimpia Mozgalom, Fekete-Győr szerint öt éve kezdték meg a rendszer lebontását. Vagy inkább a magyarság elárulását?

Nincs értelme eredettörténetet írni, úgy ismerjük, illetve kiismertük már a Momentumot, mint a hivalkodó, mindent mindig jobban tudó, kellemetlenkedő, de valami mély ürességet kompenzáló szomszédunkat. Nekrológnak sincs helye, hisz Gyurcsány Ferencnek, a kommunista utódpártnak és a Jobbiknak hála 2022-től parlamenti párt lesz a lilamozgalom. Folytatódni fog a valóságshow-szerű gazdag bikaborjak színjátéka, tovább élhetik „irigylésre méltó”, ám meglehetősen felszínes életüket, amellyel ezreket hülyítenek ma is.

Szavazzatok ránk srácok, és olyan életetek lesz, mint nekünk: külföldi ösztöndíjak, trendi ruhák, drága (bio) ételek és italok, törzshelyek a romkocsmákban, sznobériába fulladó világszemlélet, klímaharc, LMBTQ-jogok, finn típusú oktatás, meg amit akartok. Csak minél később ismerjétek fel, hogy a felszínes külcsín még felszínesebb, ijesztően üres „belcsínt” takar. Olyan „nem tudomságot”, jól informált műveletlenséget.

Mindez ráadásul egy nagy illú­zióval van nyakon öntve. A Momentum-gyerekek ugyanis vagy külföldön élő mozaikcsaládok vagy a hazai felső tízezer leszármazottjai – ami nekik adatott, azért másoknak sokat kell dolgozniuk.

Ilyen konformista, a mindenkori hatalomhoz dörgölőző, abból hasznot húzó nagyszülőkkel, ilyen apákkal és anyákkal, ekkora előnnyel és VIP-élettel kezdhettek volna valami máshoz, de megcsapta őket a politika szele. Ahogy minket a hazaárulások sokkal viharosabb széllökése, amikor sárba tiporták a nemzeti álmot, az olimpiát.

Habár még egy éve is „az elmúlt harminc év” ellen voltak, ma már a baloldali összefogás, a „habarékpárt” szerves részeként kampányolnak. Hogy ki jár jobban ezzel a bűnben fogant érdekházassággal, az nagy kérdés, de minden oldalon bőven akadhat kétkedés. Mindenesetre a Momentum nemzetellenes, pontosabban a nemzeti közösség felé közönyös alapállása nem szorul bizonyításra. Az viszont kétségtelen „innováció”, hogy az uniós intézményekben az ország ellenében áskálódó baloldalon egy olyan alakulat kerül be nemsokára a magyar parlamentbe, amely a szomszédos országokban a határon túli magyarokkal szemben kampányolt. Ilyen azért még nem volt.

Persze, a baloldalnak nem kell tanácsot kérnie, ha a határon túli magyarok sértegetéséről van szó. A Demokratikus Koalíció után most már a Jobbik is, Gyurcsány után Jakab is. De az, hogy egy párt vezető politikusa elutazik Romániába és Szlovákiába, majd Erdélyben és Felvidéken olyan párt mellett áll ki nyilvánosan, amely versenyben van a magyar identitású pártokkal a szavazatokért, azaz a parlamentbe bejutásért – valami egészen újszerű formája a hazaárulásnak.

De mit várhatunk egy olyan globalista lerakattól, amely mindent megtett öt évvel ezelőtt, hogy széttaposson egy nemzeti álmot, amelynek „hála” végül Párizs kapta meg az olimpia megrendezésének jogát?

Azt pedig máig nem tudjuk, hogy vajon honnan volt pénz a NOlimpia-kampányra… Ahogy az is komoly gyanút vet fel, hogy a párt gazdálkodása nem volt átlátható 2018–2019-ben, hogy az Állami Számvevőszék törvénytelennek minősítette a közpénzek felhasználásának elszámoltathatóságát.

A momentumos politikus-prototípus külsőleg könnyen felismerhető. Csillogó élet amerikanizálódó kulturális mázzal nyakon öntve. Belvárosi küllem és viselkedés, drága ruhák, kifogástalan angol kiejtés.

A gond mindezzel leginkább az, hogy a fiatalok százezrei irigylik el ezt az egyébként kamulétet, lassan öt éve. Irigylik a trendiséget, a külföldi utakat. Sokan akarnak olyanok lenni, mint a momentumos bikaborjak. Pedig ez, ahogy a legtöbb tízéves lánynak a Barbie-baba-külső, elérhetetlen vágyálom csupán. Már csak azért is, mert a momentumos létezés ideája úgy hazugság, ahogy van. Belülről pedig olyan sötét, mint a fekete lyuk. Akit pedig benyel, az végleg elveszik. Morálisan mindenképpen. 

(A szerző a XXI. Század Intézet kutatója)

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Nooormális?

ĀFricska. Ahogy telik-múlik az idő, Márki-Zayról lassan már azt is elhinném, hogy börtönbe zárná azokat, akik a túrós csuszát tepertővel eszik

Deme Dániel

Deme Dániel

Árt-elmiség

ĀHogy a nyugati művészvilág és értelmiség többsége baloldali volt, amióta világ a világ, azt mindenki tudja