Galsai Dániel

Vélemény és vita

Gréczy, a kultúr

Fricska. A Gyurcsány-párt káderpolitikája maga a gyönyörűség! Na, kit választottak a veszett egylet kulturális ügyekért felelős vezetőjének?

Egy futtatott liberális írót, egy posztavantgárd festőt, esetleg Alföldi Róbertet, aki alárendelte munkásságát a másságának és feneketlen kormánygyűlöletének? Nem, még ők is kevesek voltak! A kinevezett nem más, mint Gréczy Zsolt. Igen, ő az, aki enmagának okozott gyönyöröket, és ezt még telefonon hölgyeknek el is küldte, ami sajnálatos módon ki is derült.

Ő tehát a DK jövőbeli kultúrpolitikusa, aki – elmondása szerint – majd rendbe tenné a honi humán világot. Ő, aki végigélte kegyencként, amikor évtizedekig tombolt a liberális kultúrterror, amikor a konzervatív alkotókat a partvonalon kívülre szorították. Remek választás. Igaz, némi történelmi áthallásokat gerjeszt: ha a balsors úgy hozná, kinevezhetnék Nérót a tűzoltóság parancsnokának, Casanovát családügyi miniszternek, vagy éppen egy lajhárt munkaügyi tárcavezetőnek.

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Petőfi arca

ĀSzűk egy év múlva ünnepeljük Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulóját

Lóránt Károly

Lóránt Károly

Velünk marad?

ĀA spanyolnátha négy hullámban támadott, becslések szerint mintegy 500 millió embert, az akkor élt 1800 millió ember valamivel több mint egyharmadát fertőzte meg, és mintegy 50 millió ember, minden tizedik halt bele a fertőzésbe