Korompay Csilla

Vélemény és vita

Több mint futóbolond

Márki-Zay Péter ámokfutását látva mind többen idézik Oszkó Pétert, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminiszterét, aki tavaly futóbolondnak nevezte az akkor még csak miniszterelnökjelölt-jelölt hódmezővásárhelyi polgármestert

álláspont

Pedig Oszkó hatalmasat tévedett, vagy eleve tudatosan szépítette a valóságot. Márki-Zay nem futóbolond. Ugyanis a futóbolond definíciója: kissé meghibbant, nyugtalanul viselkedő, folyton jövő-menő, hóbortos, de ártalmatlan személy. Márpedig a baloldal kormányfőjelöltje korántsem ártalmatlan, zavaros eszmefuttatásai nem hóbortos ötletfutamok – „őrült beszéd, de van benne rendszer”.

Amire egyébként már kevesebben emlékeznek: Oszkó két napon belül visszakozott, kijelentését a felfokozott kampányhangulatnak tulajdonította, majd közölte, hogy „az aktuális kérdések döntő részéről nagyjából ugyanazt” gondolják. Arról is írt, Márki-Zay Péter megszólalásait most már úgy ítéli meg, hogy átgondolja a „mögöttes megfontolásokat”, mielőtt véleményt formálna.

Semmi meglepő nincs abban, ha a liberális pénzügyérnek tetszenek az álkonzervatív politikus „mögöttes megfontolásai”, és sikeres cégvezetőként valószínűleg a fűszoknyás lányokat is meg tudná fizetni a privatizált egészségügyi rendszerben. Világossá teszi azonban, hol áll valójában Márki-Zay, és milyen jövőt szán a magyar embereknek.

Az persze, hogy a magánosított kórházakra és fizetős ellátásra vonatkozó gondolatait felemlegették, láthatóan igencsak rosszul esik mind a kapitánynak, mind pedig a Gyurcsányi, pardon, Gyurcsány nevű tartótisztjének, így válaszul blőd hazugságcunamit indítottak, utóbbi egy ránézésre mozambiki közkórház fotóit felhasználva, előbbi pedig képes volt azt állítani, hogy a magyar egészségügyi dolgozók többsége már külföldön van.

Ez a demagóg marhaság azt jelzi, Márki-Zay leginkább a saját szemük helyett is inkább a pártvezérük szavainak hívő DK-s szavazókra számít. Folytatja a járványkezelés pocskondiázását is, leszögezve, „az emberélet a legfontosabb, amiből nem lehet politikai kérdést csinálni”. Eközben napok óta arról hadovál, hogy népirtás az Egészségügyi Világszervezet által is jóváhagyott kínai vakcina használata, valamint a covid áldozatául esett fideszes nyugdíjasokat számolgatja. A kínai vakcina ügyével Márki-Zay újra tápot adott a baloldal épp takaréklángon égő oltásellenes kampányának, és aljas zavarkeltési kísérlete ismét csak nem az állítólagos keresztény lelkületét tükrözi.

Mindazonáltal a kapitánytól várható járványügyi intézkedésekbe némi bepillantást adhatnak a múlt hétvégén közzétett fotói, illetve videója, amelyeken az látszik, hogy országjárásán a rá kíváncsi pár tucat emberhez egyenként odamegy maszk nélkül, kezet ráz velük, szépen sorban mindegyikükkel, még olyanoknál is kikényszeríti a kontaktust, akik karba vagy zsebre tett kézzel jelzik, hogy most ettől eltekintenének…

Kínos, nagyon kínos személy ez az „amerikás-kanadás” ejtőernyős figura, érthető, hogy Gyurcsány a nevét sem hajlandó leírni, korábban kapitánynak titulálta, legutóbb csak annyit írt, „a jelölt”. Beszédes viszont, kiknek a nevét írja le szívesen a bukott miniszterelnök. Például Czeglédy Csaba barátjának.

És most hitet tett az eddig is Gyurcsány-fiókaként emlegetett Mártha Imre mellett. „Kitűnő ember, hazafi” – jellemezte a vagyonával, luxuséletmódjával pofátlanul kérkedő, közben a fővárosi közműholdingot leépítő aranyifjút. Ahogyan például Korózs Lajos annak idején nagyszerű asszonynak nevezte a járványkezelés lejáratására hivatott kamuvideójának álmentősét. Ezek persze csak szavak. Hiszen a futóbolondjuk sem igazi futóbolond, hanem életveszélyes provokátor.

(A szerző főmunkatárs)

Kapcsolódó írásaink

Szarka László Csaba

Szarka László Csaba

A karbonmentesség darázsfészke

ĀIdeje volna már észrevenni, hogy a szén-dioxid-kibocsátás negatív éghajlati hatása kétséges, pozitív biológiai (mezőgazdasági, kertészeti) hatása viszont bizonyos

Bogár László

Bogár László

Magyarország előre megy

ĀHa el akarjuk kerülni az újabb történelmi katasztrófát, akkor a választásokig drámai őszinteséggel kellene a magyar társadalom elé tárni a rendszerváltozás rendszerének sötét „genezisét”