Galsai Dániel

Vélemény és vita

Választék

Fricska. Két hír, szorosan egymás alatt a 24.hu címoldalán. „Márki-Zay: Zsarolással próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev támogatására.” És „Napi rekord az előválasztáson: közel 97 ezren szavaztak kedden”

Az elhelyezés nyilván a véletlen műve, aligha hinném, hogy az ellenzéki szócső szándékosan efféle rejtett negatív szimbolikát belecsempészne a sorok közé. Márki-Zay egyebek mellett ezt mondja az idézett interjúban: „…azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.”

Az elmúlt hetek történése olyan, mintha egy 60-as évekbeli szovjet politikai krimi forgatókönyvét olvasnánk. A Gyurcsány–Dobrev-hátország persze folyamatosan hárít, tagad, visszavág – egyes ballib véleményvezérek sarkosan fogalmaznak: Márki-Zay beteges hazudozó. És ezek közül szavaztak valakire kedden 97 ezren. Teljesen reménytelenek.

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Ellenzéki nemzeti minimum

ĀKarácsony nemcsak választóit, hanem az őt jelölő pártokat is cserbenhagyta valamilyen, egyszer majd kiderülő alkuért cserébe

Nagy Ervin

Nagy Ervin

A Márki-Zay-faktor

ĀMire ez a nagy kakaskodás a baloldalon? Összefognak, mégis veszekednek? Valódi versenyt rendeznek? Ugyan, dehogy!