Galsai Dániel

Vélemény és vita

Jakab-bukta

Fricska. Hát ennyi volt, Jakab úr! Game over, a játéknak vége! Nem akarok politológusi szerepben tetszelegni, de az elmúlt hónapokban többször is megjósoltam csúfos bukását e hasábokon

Véleményemet a józan észre, a humán intuícióra alapoztam. Nem tudtam ugyanis elképzelni, hogy az az ócska lumpenprolitempó, az az egysíkú gyűlöletretorika, parizerdemagógia célba érhet egy mégoly hitvány viadalon is. Most egy olyan álversenyen nem jutott döntőbe, amelyen még győzni sem dicsőség.

Innentől kezdve parlamenti kirohanásai, suttyó fenyegetőzései még komikusabbak lesznek, zsarolási potenciálja, tárgyalási pozíciója nulla. Gyurcsá­nyék úgy csináltak hülyét magából és Fekete-Győr Andrásból, ahogy megérdemelték. Pártját tönkretette, alapeszményeit elárulta, nívósabb képviselőit elűzte.

Marad a kegyelemkenyér, a meg-alázó vazallusszerep Fletó mögül, a hátsó sorból. Ön immáron egy politikai tetszhalott, csak pártjának maradék józanjain múlik, mikor kerül végleg a történelem szemétdombjára.

Kapcsolódó írásaink

Brém-Nagy Ferenc

Brém-Nagy Ferenc

Vesztesek

ĀJól halad Gyurcsány Ferenc projektje – ennyi talán elmondható a baloldali előválasztásnak nevezett, akadozva előadott show-műsorról