Kondor Katalin

Vélemény és vita

A jól értesült

Üzennénk az EU illetékeseinek még azt is, veselkedjenek neki a migránskérdés Európát nem veszélyeztető megoldásának, és büntessék meg Európa elárulóit

Úriember biztosra nem fogad, de az nyilvánvaló volt, hogy jó néhány újságíró fog lecsapni arra a hírre, amely pár napja borzolta fel a közélet iránt érdeklődő szakmabéli és nem szakmabéli emberek kedélyét.

Az nem igazán újdonság, amit már többször előrevetített sok-sok ellenzéki újságíró, miszerint a baloldal, ha a tavaszi választáson győz – márpedig szerintük győz – megváltoztatja az alaptörvényt, jogállami követelmények ide vagy oda, amúgy meg becsuknak mindenkit, akik szerintük tönkretették ezt az országot. Orbánt és társaságát természetesen. Hogy ez az ígéret megvalósulhat vagy egyáltalán elhangozhatott, az eleve egy skandalum.

Ám erre a főpolgármester úrnak sikerült rátennie egy lapáttal, amikor is a következő mondatok hagyták el a száját: „Elkezdünk kormányozni, és elzárjuk a pénzcsapokat, amelyek ezt a rendszert működtetik. És van még egy dolog, ami nagyon fontos ügy: Magyarország ellen, a magyar jogállamiság működésével kapcsolatosan az Európai Bíróság hamarosan fog hozni egy döntést.

Ez a döntés legjobb tudomásom szerint nem lehet más, mint hogy a bíróság meg fogja állapítani, hogy a magyar kormány szisztematikusan leépítette a jogállamot, az alkotmányos ellensúlyokat, és hogy az, ahogy Magyarország ma működik, nem összeegyeztethető az európai uniós alapértékekkel és az európai uniós joggal. Erre nagyon komoly tétben mernék fogadni, hogy ez még a parlamenti választás előtt ki fog derülni.”

Hogy Karácsony főpolgármester, miniszterelnökjelölt-jelölt, szociológiatudós és egyetemi adjunktus, aki eleddig képtelen volt egy hiteles nyilatkozatot tenni, nem hazudik, az ez esetben – és kizárólag csak ez esetben – biztosra vehető. A háttérből őt segítő támogatók biztos forrásokból eredő hírekkel látják el folyamatosan, és ő még ki is kotyogja ezeket a számára meg politikai közege számára biztató ígéreteket. Nem tudom, a háttérből őt mozgató bennfentesek ötlete volt-e, hogy a fentebb idézett mondatokat nyilvánosság elé tárja, vagy esetleg más szándékok vezérelték a diktálókat, mindenesetre megtudhattuk, hogy hamarosan dönt az Európai Bíróság a magyar jogállamiságról. Aztán nekünk annyi! Örülünk.

Hosszú évek óta állandóan „dönt” ugyanis az EB, és mindig megállapítja, bizony nincs minálunk jogállam. Mert az jogállam, hogy kilöveti egy senkiházi, puccsista miniszterelnök a nemzetgyalázó nyilatkozatai miatt tiltakozó emberek szemét, újabban meg azzal jön elő, hogy Erdélyben magyarul beszélő románok laknak, nem magyarok. Az jogállam, hogy ki lehet árusítani az országot, hogy el lehet adni idegeneknek az ipar meg a sajtó jelentős részét, hogy hazudni lehet éjjel meg nappal, és mindezt évtizedek óta büntetlenül, ez nem érdekes a jogállamiságot körömszakadtáig védő uniós demokráciabajnokoknak.

Akik képtelenek kiizzadni magukból cáfolhatatlan bizonyítékokat az Orbán-rendszer ellen, pedig talán egyikünk sem gondolja, hogy létezik hibátlan rendszer, és bírálni mi is tudunk, mi, akik ezekben az önjelölt baloldali zsenikben annyi tehetséget sem látunk, mint egy béna kacsában, aki totyog ide-oda, ahová éppen elhajtják, de érdemi cselekedetet képtelen végrehajtani.

A fentebb idézett nagy titok kifecsegője is ilyen, aki bár hivatalban van, eddig sajnos semmiféle tehetséget nem mutatott, csakis rágalmazásban volt élenjáró. No persze bizonyíték nélkül rágalmazott mindenkit, aki neki vagy csapatának nem tetszett. Nos, ezek a béna kacsák még ostobák is, hiszen, úgy gondolom, minden tisztességes ember kíváncsi lenne azokra a konkrétumokra, amelyek hiányoztak Karácsony úr jövendöléséből.

Magyarán azok a tények – no de cáfolhatatlanul! –, amelyek azt bizonyítják, hogy Magyarországon a jelenleg hatalmon lévők leépítették a jogállamot, az európai (sosem tudtuk meg, mi az) alapértékeket meg még sok mindent, amit a főpolgármester úr – szokásához híven – nem részletezett, és bizonyítékokkal sem támasztott alá. Pedig higgye el mindenki, mi, egyszerű állampolgárok is kíváncsiak lennénk a mérhetetlen korrupcióról, a jogállamiság leépítéséről szóló konkrétumokra, hiszen tisztán szeretnénk látni. Ezek egyelőre hiányoznak, mindenesetre lenyűgöző, hogy főpolgármester úr tudja, mert megsúgták neki, hogy jelen kormányunk számára jön a fekete leves, mi több, még a parlamenti választások előtt!

Na, ebben az egyben teljes mértékben hiszek főpolgármester úrnak. Hiszen – csaknem századjára írom le –, maga Vera Jourová jelentette ki ország-világ előtt (nesze neked, jogállamiság!), hogy bele fognak avatkozni a magyar választásokba. Ezt hívják demokráciának az unióban. Ennél mocskosabb és erkölcstelenebb mondat kevés hangzott el az EU-ban, bár az a puszta tény, hogy a rokonszenves tulajdonságok tökéletes hiányával „megáldott” uniós funkcionárius ilyeneket kijelenthet, az ad némi magyarázatot az Európai Unió állapotáról.

Azt a titkot egyelőre még őrzik, és Karácsony sem árulta el, hogy milyen is lesz ez a beavatkozás? Levélben közlik? Felvonulnak a taláros bírák, az Európai Unió fő igazságosztói, és a Hősök terén világgá kiáltják, Magyarország nem jogállam, és mindegyik előadást tart Hogyan építette le a jogállamot Magyarország? címmel, majd bilincsben viszik el a kormányt?

Esetleg hosszú előadásokat tartanak arról, mik azok az uniós alapértékek, és aki ezt kineveti (joggal, ugyanis évek óta nem tudjuk, mik azok, ami nem csoda, hiszen ami nincs, arról bizony nehéz tudomást szerezni), nem kap rétest estére? A jól értesült főpolgármester úr erre nézve nem szolgált részletes információval. Lényeg az, hogy ő tudja. Tudja, hogy még a választások előtt jön a kormánypártiak számára a fekete leves. Így aztán a választásokig nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket, a jól értesült megmondta, mi lesz, nem érhet bennünket meglepetés.

Nos, kormányt lehet váltani, néha nagyon szükséges is, ezt hívják demokráciának. Ám hogy bizonyíték nélkül lehet bárkit – egyént, kormányt – a legbecsmérlőbb jelzőkkel illetni, legyen a rágalmazó külhoni vagy éppen hazai politikus, no azt csak – és ezt is századjára írjuk le nagyon sokan – olyan országban lehet, amely messze van attól, hogy jogállamnak nevezzük. Például azért, mert nem követeli meg a vádlóktól a törvény erejével, hogy bizonyítékkal szolgáljanak, méghozzá minden kétséget eloszlató bizonyítékkal. Ez az egyetlen pont, amelyben egyetértünk az ellenzékkel abban, hogy ez a mienk bizony nem jogállam.

Ám ha már üzenetről van szó, és Karácsony úr volt a postás, mi is üzenünk. Nem neki, mert annak semmi értelme sincs. A saját portáján is képtelen sepregetni. Neki és elvbarátainak csak a hazaárulás jutott, azt kiválóan teljesítik. Az uniónak, amely egyelőre (bocsánat, még mindig) folyamatos kudarcokat kénytelen elkönyvelni, azt üzenjük, máskor is lássa el információkkal K. urat arról, mit szándékozik velünk tenni és ellenünk elkövetni, legalább tudni fogunk róla, hiszen K. úr úgyis kifecsegi.

  Üzennénk az EU illetékeseinek még azt is, veselkedjenek neki a migránskérdés Európát nem veszélyeztető megoldásának, és büntessék meg Európa elárulóit. Nem vagyunk naivak, mi, civilek, és itt, Magyarországon pontosan tudjuk és ki is merjük mondani, hogy a merkeli örökség nem más, mint egy földrész tragédiája.

Ne engedjék, sőt vonják felelősségre azokat, akik a budapesti Eucharisztikus Világkongresszusról szemérmetlenül hazudnak! Ne szóljanak bele törvénykezésünkbe! Vegyék tudomásul, hogy mi, magyarok nem egy európai szuperállamot (ami, lássuk be, ebben a helyzetben egyenesen nevetséges gondolat), hanem szuverén, kultúráját őrző nemzetek Európáját látnánk szívesen! 

Közös uniós hadsereget és közös külpolitikát sem igen óhajtunk. (Netán a NATO-t önök sikeresnek tartják?) Nem sorolom, mi mindenben kellene még fejlődniük, hogy méltók legyenek Európa vérrel-verítékkel kiküzdött régi nagy híréhez. Ja, és míg el nem felejtem: El a kezekkel Magyarországtól! Mert a magyarok istenére esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk. 

(A szerző újságíró)  

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

Hová tartozol? Döntsd el!

ĀIstenhez, nemzethez és a családhoz tartozás az európai civilizáció alapértéke

Őry Mariann

Őry Mariann

Néppártok alkonya

ĀNincs egyértelmű győztese a német választásoknak, hiába lehet tudni, ki kapta a legtöbb voksot