Galsai Dániel

Vélemény és vita

Gyűrű

Fricska. Egy kicsit már unom Galla Miklós legfrissebb produkcióját

A történet közismert: az abszurd humor – kétségkívül tehetséges – képviselőjét felterjesztették a Karinthy-gyűrűre. Csakhogy közben kiderült, hogy a nagy tréfamester egy kabinetelőadáson elővette nemes férfiszervét. A közmédia ezek után törölte a kitüntetettek listájáról.

A sértett falloszlengető egyenesen a miniszterelnökhöz fordult nyílt levélben protekcióért! Józan ember ilyet nem tesz, stílusos ember nem könyörög kitüntetésért, pláne ilyen előzmények után. Ráadásul Galla itt nem állt meg, Orbán Viktor szellemes válasza után („Nem én vagyok a gyűrűk ura”), újabb levelet kanyarított: „Ne kelljen arra gondolnom, hogy valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Mert most erre gyanakszom…”

Az elmúlt tíz év fényében sunyin előrángatni az antiszemita kártyát hazugság, ócska politikai akció – DK-s nagygyűlésre való. Talán ott is osztanak valamilyen gyűrűt.

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

A másik magány

ĀEsténként nem járt el sehová. A munkatársakkal elment egyszer sörözni, de a többi férfi a nőkről és a politikáról beszélt, felváltva. Joó K. néha azt sem tudta, hogy éppen melyikről