Őry Mariann

Vélemény és vita

Tomboló téboly

„Magyarország a valóságot védelmezi” – mondta nemrég Szent Benedek válaszútján című könyve budapesti bemutatóján Rod Dreher, az American Conservative újságírója

álláspont

A közismert konzervatív gondolkodó az elmúlt hónapokban a Danube Institute vendégkutatójaként ismerkedik a magyar politikával és kultúrával. Az említett idézet annak kapcsán hangzott el, hogy Dreher szerint Orbán Viktor sikeresebben védi Magyarországot a „mérgező genderideológiától”, mint az amerikai konzervatív politikusok. Értékelte azt is, hogy a magyar kormányfő kiállt a magyarok önállóságáért, nem hagyta szó nélkül, amikor Mark Rutte holland miniszterelnök – a Momentum politikai és mint nemrég kiderült, anyagi támogatója – arról beszélt, hogy a magyaroknak vissza kell vonniuk a gyermekvédelmi törvényt és le kell térdelniük.

„Mi egy európai nép vagyunk, elvárjuk a tiszteletet” – mondta Orbán Viktor a múlt pénteki rádióinterjújában. A miniszterelnök teljesen elfogadhatatlannak nevezte, hogy Brüsszelből a hatalmukkal visszaélve zsarolják a magyarokat. A legutóbbi zsarolás és támadás mögött a Dreher által is említett ideológia nyomása áll.

Magyarországnak intellektuális gyarmatosító törekvésekkel kell szembenéznie, mert jó úton halad, egy bizonytalan korban is a béke szigete tud lenni – ezt már Orbán Balázs államtitkár mondta Dreher könyvbemutatóján. A szerzővel egyetértettek abban, hogy a nemzet, a hit, a család, a lokalitás tisztelete olyan, univerzális értékek, amelyek minden korban megvédésre méltók.

„A téboly tombolva ünnepli önmagát, árad az önzés, és nincsen előtte gát” – Ákos 2006-os száma múlt péntek esti koncertjén is elhangzott, mint mondta, különösen aktuálisan. A tébollyal szemben áll a megvédeni hivatott valóság, a józan ész, azok az értékek, amelyek a folytonossághoz, a gyökereinkhez kapcsolnak minket. És ha már itt tartunk, a sikeres jövőnkhöz is. Nem lehet ugyanis sikeres és egészséges egy olyan társadalom, amely a saját alapjait ássa alá, a normalitásnak a létét is tagadja, értékeit és identitását elvesztve pedig előbb elfogadja a párhuzamos társadalmak létrejöttét, majd önként asszimilálódik.

Nem véletlen az asszociáció a gyermekvédelmi törvény, valamint a bevándorlás megfékezése miatti támadások között. Mindkét esetben a nyílt társadalom híveinek agresszív nyomulását tapasztaljuk.

A magyar álláspont erejét a demokratikus legitimáció, a többség támogatása is adja. Erre emlékeztetett a már említett rádióinterjúban Orbán Viktor. Mint mondta, 2016-ban Brüsszel azt követelte, hogy fogadjunk be migránsokat. „A kormány egymagában nem lett volna képes ellenállni, megkezdtük ugyan akkor is a szembeszegülést meg az ellenállást meg a magyar emberek érdekének védelmét, de ha nem lett volna mögöttünk egy fantasztikus népszavazás, akkor valószínűleg egész Európára ráerőltették volna Brüsszelből a migránsok kötelező szétosztását” – fogalmazott a miniszterelnök. Világos a következtetés: „akkor egész Európát a magyar népszavazók védték meg a migránsok kötelező szétosztásától”.

Akkor is és most is csúfabbnál csúfabb vádakkal illették és illetik a magyarokat a nyílt társadalom lobbistái és az általuk befolyásolt, sőt irányított politikusok.

A migráció kérdésében az idő egyértelműen Magyarországot igazolta. Nem lesz ez másként most sem, de ehhez egységre van szükség. Ki kell állnunk, mert megtehetjük. Magyarországon még lehet szabadon beszélni, sok nyugati országban már kitörlik a társadalomból azt, aki nem úszik az árral. Az egyik oldalon a téboly, a másikon Magyarország. Ne féljünk, lesznek, akik mellénk állnak.

(A szerző főmunkatárs)

Kapcsolódó írásaink

László Tamás

László Tamás

Héthatár

ĀA határokon átnyúló kulturális, gazdasági kapcsolat jelei az autópályák, utak, hidak, élő gazdasági, turisztikai együttműködés bontakozik ki. A határok légiesítése fizikailag, lelkileg megtörtént

Andreas Unterberger

Andreas Unterberger

Magyarország démonizálása és a tények

ĀMagyarországon rengeteg Orbán-kritikus médium van, elektronikus és papíralapú egyaránt. Kritikus kommentárjaikat a nyugati újságok is rendszeresen idézik