Galsai Dániel

Vélemény és vita

Zsinórmérték

Fricska. Gyurcsány és fanatizált társasága zsinórmérték. Hozzájuk lehet viszonyítani, hogy nagyjából milyen képtelen aljasságokig fog elmenni az ellenzék a jövő évi választási kampányban

Íme, a legújabb közleményük, ami egy igazi gyöngyszem: „Orbánék a magyar vidék kifosztása után most szemet vetettek a környező országok földjeire is.” Ezt a szellemi hulladékot annak kapcsán sikerült a világ elé önteniük, hogy a napokban létrejött a Termőföld Magántőkealap, és bizony már ott tart a magyar agrárium, hogy adott esetben külföldön is vásárolhatnak termőföldet.

Tehát veszünk, és nem dobra verünk. Nem eladjuk a Mol-részvényeket, gáztározókat, repülőteret, stratégiai ágazatokat, aranytartalékot, családi ezüstöt, ahogy ők – hanem veszünk. Például földet. Emlékezhetünk, a minden nemzeti identitást nélkülöző habzóborász idején úgy zsongtak a magyar föld körül a holland és német gazdák, mint darazsak a mézes csupornál. Ami Ferencnek nagyon fáj, az általában jó a hazának.

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Kémszoftverek és a jogállam

ĀNincs a német nyelvben olyan szó, amivel le lehetne írni azt a pusztítást, amit a hétvégi természeti katasztrófa okozott, mondta a helyszínre érkező kancellár asszony

Varga Bence

Varga Bence

Apró

ĀA villamoson találkoztam vele először. Olvasmányomból különös, mesebeli, kedves manókra emlékeztető hangja zökkentett ki. Két mondatot ismételgetett, szünet nélkül. „Van egy kis apró? Ha nincs, akkor már megyek is tovább”